REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İZMİRDE YAĞIŞ MAĞDUR ETTİ

İZMİRDE YAĞIŞ MAĞDUR ETTİ  

Mağdur vatandaşa yardım eli 



İzmir’de gece başlayan ve aralıksız yağan yağmurdan en çok 19 Mayıs Mahallesi etkilendi. Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ekiplerinin aralıksız çalıştığı mahallede önce temizlik ardından yemek yardımı yaptı. Evini kullanamayacak durumda olanlar için Huzurevi’nin bir binası boşaltıldı. Vatandaşların zararlarının karşılanacağı bildirildi.

İzmir’i etkisi altına alan şiddetli yağmur kentin bazı noktalarında su baskınlarına neden oldu. İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri ve İZBETON’a bağlı ekipler, su baskınlarının yaşandığı noktalara kısa sürede müdahale edip mağdur olan vatandaşlara yardım etti. Çalışmalar 670 personel, 192 araç, 92 motopomp, 42 iş makinesi, 18 kamyon,  5 vinç, 4 adet vinçli kamyon, 29 kanal aracı ve 24 çekiciyle kentin kritik noktalarında gün boyunca devam etti.

Yağmurdan en çok etkilenen 19 Mayıs Mahallesi’nde itfaiye ekiplerinin çalışmalarına vatandaşlar da eşlik etti. Ev ve işyerlerindeki sular motopomplarla tahliye edilirken, sokaklar itfaiye araçlarıyla yıkandı. Vatandaşlara yiyecek yardımının yapıldığı mahallede, Eşrefpaşa Hastanesi'nin bir ambulansı da ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet veriyor. Evini kullanamayacak durumda olanlar için Huzurevi’nin bir binası boşaltıldı. Zarar Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra, vatandaşların zararlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi. Mahalledeki sel baskınının nedeni olarak, hemen önünden geçen derenin debisinin aşırı ve ani şekilde yükselmesi ve suların duvarlardan taşması gösterildi.

İtfaiye hizmetlerinde aksama yok
Öte yandan, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Yenişehir’deki merkezinin sular altında kalmasının, itfaiyenin kurtarma çalışmalarını etkilemediği bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, dere sularının aniden yükselmesinden saatler önce, araçların çok büyük bir bölümünün kentin çeşitli bölgelerinde konuşlandığını ve su baskınlarına müdahale ettiğini açıkladı.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.