REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Çocuklar gibi ağlamayın!

Çocuklar gibi ağlamayın!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin’in Başbakanın yarın İzmir’den aday göstermesi beklenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yönelik sert açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan jet yanıt geldi.
Çocuklar gibi ağlamayın!
Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığı için partisinin genel merkezinden onay çıkmayan Ali Engin’in ‘Elinden oyuncağı alınmış çocuklar’ gibi davrandığını savunan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Sayın Ali Engin’in sıkıntısını anlayabiliyoruz. Karşıyaka’ya aday olmak istiyordu, vizeyi alamadı, şimdi gündemi nasıl değiştirebileceğinin gayretine girdi. Elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibi ağlamasının bir manası yok. Aday olamadı, kendisini istemediler, yapacak bir şey yok, yoluna böyle devam etsin, ona buna çamur atarak gündemi değiştirmeye çalışmasın” dedi. 

ASLI ASTARI OLMAYN İDDİALARLA BAKANIMIZA SALDIRIYOR
Ali Engin’i gündemi değiştirmeye çalışmak ve Binali Yıldırım üzerinden pirim yapmaya çalışmakla suçlayan Ömer Cihat Akay, tepkisini şöyle dile getirdi: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım üzerinden prim yapmaya çalışmak, CHP’lilerde bir alışkanlık haline geldi. Sayın Ali Engin de oyunu bozulunca, hesabı tutmayınca, gündemi değiştirmek için aslı astarı olmayan iddialarla Sayın Bakanımıza saldırıyor. Kusura bakmasın, İzmirliler bu zokayı yutmaz. Herkes kendi işine baksın, kimse kimsenin üzerinden prim yapmanın, gündemi değiştirmenin gayreti 
Çocuklar gibi ağlamayın!
içerisinde olmasın.” 

CHP’LİLERİN GENEL ALIŞKANLIĞI TEKERRÜR ETTİ
“Sayın Ali Engin adaylık talebi reddedilince şaşkına döndü. Önce bir düşündü, taşındı, ne yapabilirim de gündemi değiştirebilirim diye beyin jimnastiği yaptı, sonra aklına Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’a yüklenmek geldi. Başta Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere CHP’lilerin genel alışkanlığını tekerrür ettirdi” diye konuşan Akay, Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi davrandığını savundu. 

ALİ ENGİN KOCAOĞLU’NDAN ÖĞRENDİĞİNİ YAPTI
AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayın Kocaoğlu’nun da zaman zaman sıkıştığında, gündemi değiştirmek için Sayın Bakanımız üzerinden prim yapma gayretini izliyoruz. Sayın Ali Engin, Kocaoğlu’ndan öğrendiğini yaptı. Ben kendisine bu küçük numaralardan vazgeçmesini öneriyorum. 

Aday olamadığı için çok üzgün olduğu, partisinin lideri ve yöneticilerine kırıldığı her halinden belli. Çıksın, mertçe kendisini neden aday yapmadıklarını, verdikleri sözleri neden tutmadıklarını açıklasın. Başka siyasi partiler üzerinden mesaj verme gayreti içerisinde olmasın. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki, bütün gayretlerine rağmen, Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin CHP İl Başkanı olarak, bir ilçenin belediye başkanlığına bile aday gösterilmiyorsa, makamının onurunu korumak için görevinden istifa etmesi gerekmektedir. Gündemi değiştirmek için manevralar yapacağına, bu gerekliliği yerine getirsin.” 

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİNİN BECERİKSİZLİĞİ HERKESÇE MARUFTUR 
CHP İl Başkanı Ali Engin’in, gerek İzmir Büyükşehir gerekse de ilçe belediyelerinin 30 yılda yapılan yatırımları 10 yılda yaptığı yönündeki iddialarına da cevap veren Akay, şu açıklamayı yaptı: “Sayın Ali Engin’in bu iddiasına çocuklar bile güler. Ben merak ediyorum, acaba Sayın Ali Engin hangi İzmir’de yaşıyor. 

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin beceriksizliği herkesçe maruftur. İzmir CHP zihniyetinden, bu beceriksiz ve iş bilmez yerel yöneticilerden çektiğini hiç kimseden çekmedi. Onun için biz ‘Ne çektin be İzmir’ diyoruz, İzmirli hemşerilerimiz de bize destek veriyorlar. Yok efendim, yeni trenler, yeni vapurlar gelecekmiş. Sayın Ali Engin’den masallar. Yıllardır bekliyoruz o trenleri, o vapurları, bir türlü gelmek bilmedi. Körfez yeniden yüzülebilir hale gelecekmiş, şehir merkezinde denize girebilecekmişiz. Kulağa ne kadar da hoş geliyor. 

Büyük Kanal’daki arızayı gideremeyip günlerce İzmir’de Kordon’a pis sular akıtan, İzmir’de denizi kirlettiği herkesçe bilinen CHP’li Büyükşehir Belediyesi mi yapacak bunu? Sayın Ali Engin bunu bir geçsin, varsa başka masalları onları dinleyelim. İzmir tarihinin en başarısız, en beceriksiz, en iş bilmez belediye yönetimini allayıp pullayıp yeniden bize satmaya çalışıyorlar. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun başarısız ve beceriksiz olduğunu kendi partilileri bile kabul ediyor. 

Ben buradan yeri gelmişken Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve Sayın Ali Engin’e sormak istiyorum. 10 yılda İzmir’de 50 Milyar TL ile hangi yatırımı yaptınız, bu parayı nereye harcadınız? Bana bunun cevabını bir verin. CHP’den 7 İzmir Milletvekili Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu’na Kocaoğlu’nu şikayet ediyor, aday gösterilmemesini istiyor. Başarılı olan bir belediye başkanı için bunu neden yapsınlar. 

AK Parti belediye başkanlarının da adaylarının da arkasında duruyor. Kayseri’de, Konya’da, Malatya’da, Trabzon’da ve daha birçok ilde mevcut adaylarımızla yola devam edeceğimizi Sayın Başbakanımız açıkladı. CHP neden İzmir’de Sayın Aziz Kocaoğlu’nu açıklamıyor? Başarısız olduğu sadece rakipleri tarafından değil, kendi partilileri tarafından da biliniyor. Sayın Ali Engin’e ve CHP’lilere tavsiyem, çok başarılı olduğunu iddia ettikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nu nasıl aday yapabileceklerini düşünmeleridir. Bizim adaylarımızdan önce kendi adaylarına bir baksınlar, ters köşe olmasınlar.” 

SAYIN ENGİN’İ 35 PROJE HİZMET TURUNA ÇIKARABİLİRİM
AK Parti’nin İzmir’e yaptığı yatırımlarla ilgili de konuşan Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in 3 yıl geçtiği halde ortada 35 projeden biri olmadığı şeklindeki eleştirilerine yanıt vermeyi de ihmal etmedi. Akay, Engin’i 35 Proje Turu’na çıkarmayı teklif etti ve şunları söyledi: “AK Parti iktidarında ülkemizin bütün kentleri kalkınma ve ‘marka şehir’ olma yarışına girdi. Ege’nin incisi, ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan, güzel İzmir, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm beceriksizlikleri ve iş bilmezliklerine rağmen, hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen yatırımlarla hayat buluyor. 

35 Proje’nin 17 tanesinde çalışmalar sürüyor. Ben Sayın Ali Engin’e daha önce de söyledim, kendisini bilgilendirmek amacıyla, 35 Proje noktasındaki çalışmaları göstermek üzere, şahsını ‘35 Proje ve Hizmet Turu’na çıkartabilirim. Böyle boş keseden, bilgisizce atmasına gerek yok. Gelsin, yatırımları yerinde gösterelim. İzmir, AK Parti hükümetleri döneminde büyük hizmetler almış, devasa kamu yatırımlarına kavuşmuştur. Bunu millet biliyor, İzmirliler takdir ediyor. 

Güneş balçıkla sıvanmaz. Sayın Engin istediğini söylesin, milletin vicdanında da, hafızasında da kimin ne hizmet yaptığı kayıtlıdır. Hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı gölgelemek amacıyla, İzmirlilerin kafasını karıştırmak için, seçim kampanyasında kamu kaynaklarını kullanacağımızı iddia ediyor. AK Parti’yi kendi partileriyle karıştırmasınlar. İzmir’de gerek medyada, gerekse ticaret alemi üzerinde güç kullanarak baskı kurmaya çalışanların adresini arıyorsa, kendisine İzmir Büyükşehir Belediye binasını tarif edeyim. İzmir’de kimin ne olduğunu, ne yaptığını, neyi amaçladığını herkes biliyor.
yüzbirhaber

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.