REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun KOCAOĞLU istediği sürece adayımız odur lafı İZMİR gündemine bomba gibi düştü


 Kemal Kılıçdaroğlu’nun  KOCAOĞLU istediği sürece adayımız odur lafı İZMİR gündemine bomba gibi düştü

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika ziyareti sırasında KOCAOĞLUistediği sürece adayımız odur lafı İZMİR gündemine bomba gibi düştü

  “Aziz Başkan istediği sürece adayımızdır” açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan beklenen açıklama geldi. Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde İzmir’de adayın kim olacağı konusuna Kılıçdaroğlu’nun yanıt vereceğini belirterek, adaylığı konusunda yine net konuşmadı. Kulislerde dolanan birçok iddiaya da açıklık getiren Kocaoğlu, “İlla koltukta kalacağım diye genel merkez ve genel başkanımızı zora sokamam. Her şeye razıyım. Halen süreci izliyorum” 

Kocaoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “İzmir’deki düğümü çözen gelişme” gözü ile bakılan açıklamasının ardından, kentin kamuoyunun merakla beklediği sorulara yanıt verdi. Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıt veren  Aziz  Kocaoğlu, İzmir’de olası yerel seçim tablosu, 7 milletvekilinin Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği zirve, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığı gibi konulara dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Her dönemin kendine göre koşulları var
Kocaoğlu adaylık sürecine dair yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine değinerek, “Her dönemin kendine göre koşulları var. Siz bunu okumak, buna göre hareket etmek zorundasınız.Geçen dönem seçime 6 ay kala adaylığımızı açıkladık Sağ olsun genel başkanımız da adaylığımıza onay verdi ve sonrasında yüzde 56 oyla seçildik. 30 ilçenin de 2 si hariç diğerlerini aldık Ancak, bu dönem koşullar biraz daha farklı. On senedir belediye başkanısınız ve yaşınız da var… Yoğurdu üfleyerek yemeniz gerekiyor. Koşullara göre hareket etmek, an be an süreci izlemek, hata yapmamak benim için ön koşul. Benim için partim CHP önemli. 10 sene boyunca bu koltukta oturarak, CHP gibi 90 yıllık bir çınarın bir numaralı kamu koltuğunda oturmuşum. İlla 3’üncü dönem başkanlık yapacağım diyerek, Belki benden daha iyi oy alabilecek bir arkadaşlım var... Gerekirse görevi ona seve seve teslim etmek zorundayım. Partili olmak, kent ve ülke sevgisine sahip olmak da budur. Benden daha fazla oy olan varsa bu alçakgönüllülüğü gösterebilmeliyim. 7 Şubat’a kadar zaman var.” dedi.

 Bizim için yargılanıyor”
 Başkan Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun sözleri sonrası teşekkürlerini ileterek, “Genel Başkan’ımız çok büyük teveccühte bulundu. Kendisine saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. İstanbul ve Ankara’da da adaylarımız açıklanmadı.AK Parti açıklamaya başladı. Genel Başkan’ımız yurt dışı dönüşünde bu yöndeki çalışmalarını tamamlayıp adaylarımızı açıklamaya başlayacaktır. Bizim hiçbir problemimiz yok. Genel merkez ya da genel başkan “397 yılla yargılanan adamı aday yapsak ya da yapmasak” gibi bir zorunluluk ve ahde vefa hassasiyetinde olsun istemiyorum. Ben de süreci izleyip bakayım, ona göre doğru kararı vereyim. Aday olmamam gerekirse, ben de olmayacağım derim. Genel başkan da aday yapmazsa alınmam, gocunmam. “O kadar şeyi göze aldı, bizim için yargılanıyor” diye mecburiyete sokmak istemem. diye konuştu.
Bakanlar da, Milletvekilleri de düne kadar bizle birdi
” söylemini de yineleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, yerel seçimler öncesi AK Parti cephesinin durumuna da değinerek, “Durum netleşecek, sonra biz de bu durumu değerlendirip, ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Binali Bey aday olursa, ona göre davranacağız. Binali Bey ile değil de, başkası ile yarışmak söz konusu olursa bundan da keyif alırım. Arkadaşların hepsine saygı duyuyorum ama adaylar netleştikten sonra konuşmakta fayda var. Bizim zaten belediye başkanlarımız. Bizim elimiz daha rahat. Bir de karşıdaki durumu görelim. Bakanlar da, milletvekilleri de düne kadar bizle birdi. Yarın aday olunca ne bakanlık var, ne vekillik… Biz de aday olursak başkanlığımız bitiyor. Milletvekilliği ile yola çıkması o tanınmışlığa koşmak anlamına gelir. Bunun artısı da eksisi de var. Biz de durumu değerlendiriyoruz. Onların da kendilerine göre güçlü bir senaryosu var. İzmir’de herkes yaptığı işi de anlatacak. Ama yapmadığı işi de anlatmak zorunda kalacak. Herkes işle konuşacak, rakamla konuşacak”Diye ekledi
“Siyaset dikenli bir yol. 
7 milletvekilinin Genel Merkez’e giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyideeleştiren  Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz yerel seçim sürecinde de benzer gelişmelerin yaşandığını hatırlatarak şunları dile getirdi; “Siyaset dikenli bir yol. Düşe kalka gidiyorsunuz .Zaman zaman bu tür şeyler ile karşılaşıyorsunuz .Ben hiçbir arkadaşımı kınamam Eleştiriye açığım. Kimsenin de işi gücü ile uğraşmam, dedikoduları .dikkate almam Hiçbir şekilde şikayetim de olmaz. yolumuza devam ediyoruz. Arkadaşların düşüncelerine saygı duyuyorum. Demokratik haklarını kullanıyorlar. Genel başkanın açıklamasına da bir şey diyemem. Elbette milletvekilleri de büyükşehir adayı olabilir. Ama ben milletvekiliysem, kulvarım buysa, yoluma burada devam ederim. Mizacım belediye başkanlığı ise, bunu yerine getiririm. Benim hiçbir zaman milletvekilliği gibi bir hedefim olmadı. Aklımdan da parlamenterlik geçirmedim. Belediye başkanlığı yapacak başka hiçbir kimse mi yok? Aday olacak sadece 8-10 milletvekili mi var bu ülkede? AK Parti için de aynı şey geçerli. Parlamenter parlamenterliğini yapacak. 2015’in Haziran ayında kadar bu millet size oy vermiş, görev vermiş orada kalacaksınız. Bu millet bana 30 Mart’a kadar görev vermiş, ben de orada kalacağım.”
 Kararı veren Genel Başkandır.
 yarışacak adayları belirleyeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Aziz Kocaoğlu, “Genel merkezde ilçeler her zaman konuşulur. Siz konuşmasanız da genel başkan sorar, bilgilenmek ister. Bunlar her zaman konuşuluyor ama sonra kararı veren genel başkandır. Son görüşmemizde devlet memurlarımızın istifaları söz konusuydu, onu konuştuk. Bir de İl Başkan’ımızın durumunu konuştuk. Bu yönde iddialar ortaya atan arkadaşlar genel merkezin aday belirleme sürecinde nasıl hareket ettiğini bilen arkadaşlar değiller. Geçen seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sadece bir ilçe için konuştum. Bunu bilen bilir. Böyle bir konu hakkında “Bu sefer Aziz Kocaoğlu karar verecek” diye bir şey yok. “Şunu, şunu, şunu istemiyor” diyorlar” dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile ilgili söylemlere de ilginç örneklerle yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Cevat Bey ile on senedir, diğer arkadaşlar ile beş senedir çalışıyoruz. Elbette fikir ayrılığına düştüğümüz, projelerini gerçekleştiremediğimiz olmuştur. Ben çocuğumun bile her dediğini yapamıyorum. İlçe belediye başkanınkini nasıl yapayım? Bunlar süreci manipüle etmek için yapılan şeyler. Bir kere bu benim haddim değil. Hiçbir genel başkan bunu kabul etmez. İnatlaşma diye bir şey olmaz. Hele günümüzde, 15 gün sonra bile koşullar değişiyor. Bu hassas bir konu. Onun mesuliyetini de kimse üstlenemez. Bir işyerinin mesuliyetini nasıl patron üstleniyorsa, Genel Başkan da bunun sorumluluğunu üstlenen kişidir. En sonunda, en doğru kararı o verir. Kiminle o ilçeyi kazanacağımızı söyleriz”
 Makasın en az bir misli üzerinde fark var”
 “Açık ara öndeyiz. Hem de çok açık ara. Ola ki aday oldum, Binali Bey ile yarıştık, tablo budur… Ben anket açıklamam ama, mesnetsiz de konuşmam. Ben de dahil olmak üzere, belediye başkanlarının ve adaylarının açıkladığı anketlere, kendi açıkladığım şeye bile şüphe ile bakarım. Anket açıklanmaz. Kime lazım? Yönlendiriciliği yok. Ama şunu söyleyebilirim ki, anketlerde gösterilen makasın en az bir misli üzerinde fark var” dedi.
 Biz her şeye razıyız”
Kocaoğlu, “YSK’ya listeler verilinceye kadar hiçbir şey kesin değildir. Eğer şu anda 30 ilçe ve Büyükşehir’de değişim yapılmayacaksa, bugün adaylarınızı açıklayacaksınız. Siyasetin kuralı bu. Bir kısmını değiştireceksiniz, açıklamazsanız. Yoksa yara alabilirsiniz. Yalnız, Bayındır ve Büyükşehir Belediyesi, diğerlerinden ayrı bir durumda. Büyükşehir Belediyesi için önümüzdeki günlerde adayımız genel başkan tarafından açıklanacaktır” dedi ve kendisinin resmi başvuru yapmadığının hatırlatılması üzerine de “2 Eylül’de dosya almadık, ona da parti genel merkezi bakacak. Biz her şeye razıyız”dedi 
“EXPO’DA . Biz ikinci defa bu sınava girdik
 Kocaoğlu, “Uluslararası oylamalarda farklı olaylar yaşanıyor. Gerçekten bir bilinmeze giriyorsunuz ve çıkan sonuca da razı oluyorsunuz. Biz ikinci defa bu sınava girdik. Olmadı, yolumuza devam etmek zorundayız. EXPO’yu alamamak hiçbir şeyin sonu değil. Çıkarmamız gereken dersler var. Burada kimseyi suçlamayacağız. Niye aday olduk, inciarltını tüm taraflar ile planlayabilir miyiz? Dünyada sağlık sektörüne bu yerleri pazarlayıp sağlıkla ilgili bir merkez yaratabilir miyiz? Yurt dışından gelenlere burada şifa dağıtabilir miyiz? Burada yatırım yapıp teşvik verebilir miyiz? Bunu Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi samimiyetle yapabilir mi, bu olanaklar var mıdır, bunu konuşmak zorundayız. 2008’de bir önceki EXPO’yu kaybettiğimizden bu yana arpa boyu yol alamadık. Parlamento orada, yasa koyucu orada. Tarafların oturup uzlaşması gerekiyor öncelikle. Ama ben orada AVM olmaz diyorum. 4 bin 400 hektar yerde sağlık merkezi yapacaksanız, 3bin 300 metrekare AVM yapacaksınız. Orada zaten 60-70 dönüm AVM var. Yoğunluğu arttıracaksınız. Olmaz... Planlamayı belli bir konseptte yapmak lazım. Tıpkı, Turan-Salhane Bölgesi’ni gökdelen bölgesi yaptığımız gibi. Kalkınma da böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.
 AVM işi son derece yanlıştır. 
EXPO yasasının artık hiçbir şey ifade etmediğini vurgulayan Aziz Kocaoğlu, “Önemli olan İnciraltı’nın uzlaşılarak planlanmasıdır. Katılımcı yönetim dediğimiz ve Gezi’den sonra hepimizin  dikkat etmesi gereken yönetim anlayışı budur. Fikirden uygulamaya kadar konunun tarafları ile uzlaşarak  gidiyorsa, sahiplenme duygusu da gelişiyorsa projenin hem yapımı hem de korunması o kadar daha sağlıklı gerçekleşiyor Burası planda doğal SİT alanı. Hem mevzuat açısından, hem de biz izin vermeyeceğimiz için çivi çakılamaz. Orada birçok emeğimiz var, o ağaçların kesilmesi söz konusu değil. Bu bakış açısı ile ilgili. O planları yapanların bakış açısıyla ilgili. Orada o projenin hayata geçmesi mümkün değil. Bu bana göre oy verecekleri, çevre bilinci olanları menfi etkileyecektir. Bizi de aleyhimizde etkileyebilecek bir tasarımdır. Hiçbir yasal dayanağı da yoktur. Sadece fotoğraftır. Bunun doğru olmadığını önceden de belirtmiştim. Projede yer alan AVM işi son derece yanlıştır. Kesinlikle de olmaz” dedi.
 Mavişehir’de niye sorun yaşanmadı? 
 Yağışlar sonrasında gerçekleşen sel felaketi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocaoğlu hemşerilerimize geçmiş olsun” dedi ; “Esas problem Yeşildere ‘de yaşandı. Orada derenin taşması ile İtfaiye Daire Başkanlığı sular altında kaldı. Çeşitli şeyler söylendi. Tüm görüntüleri inceledik. Hasar olan yerlerde değer tespitleri yapıldı. Vatandaşın çektiği korkuyu, sıkıntıyı ne oranda telafi eder bilinmez ama, bu hasar telafi edilecek. İtfaiyenin orada 42 tane araç vardı. Arkadaşlar baskın sırasında onları çıkartıyorlar. Bunlar orada kalan araçlar. Alt geçitte kalan taşıtlara ve vatandaşa yardım etmek için araçları çıkartamıyorlar ve vatandaşa yardım etmeye koşuyorlar. AKS 110 görüntüleri hoş değil, her türlü şeye açık ama, o gün itfaiye, fen işleri, İZBETON ekipleri ve İZSU ekiplerinin hepsi görevleri başındaydı, çalıştı. Afet ekipleri ellerinden geleni yaptı ve takviyeler de yaparak çalıştık. Büyük bir afet, geçmiş olsun diyorum. Can kaybımız yok, buna sevindik. Küresel ısınma ile ilgili bilimsel bir toplantı da yapacağız. Bunu sonraya bırakıyorum. Bir aylık yağmuru bu kent 5 saatte aldı. İZSU biriminde tüm belediye başkanlarımızın çalışması var. Bizim de çok önemli çalışmalarımız var. Yağmur suyu ve kanal suyu ayrımını ilk biz başlattık. Hızlı bir şekilde yapılacak. İzmir’in bir yanı körfez. Bu şehir, suyun 75 santim yükselmesini kaldıracak durumda değil. Mavişehir’de niye sorun yaşanmadı? Hollanda’daki gibi bir pompa sistemi var. Biz suyu orada kuşaklama sistemi ile toplayıp denize atıyoruz. Ama denizden gelen su orayı da aşarsa yapacak bir şey yok… Aynı sistem orada başarılı olunca, Mersinli’de de kurduk. Bunların sayısını arttırmak mümkün. Şirinyer’de de bu sıkıntılar aşıldı. Yapmayınca su bastı diye eleştirildik. Yapınca da trafik sıkıntısı yarattı diye eleştirildik. Onlar da haklı, onlar da haklı... Ama Şirinyer’i kurtardık. Çamdibi’ni de kurtardık” diye konuştu.
 Eleştirilerin hitap şeklinde korkunç bir bozulma var
Sözlerine sosyal medya üzerinde ve yerel basın organlarında kendisine ve belediyeye yönelik artan eleştiri trafiğine de değinerek devam eden Başkan Kocaoğlu, “Bazen de sıkışıyorlar, haberleri önceden yazıyorlar. Sonra da yağmur az yağınca arşivden eski fotoğrafları çıkartıyorlar. Enteresan bir durum söz konusu. Eleştirilerin hitap şeklinde korkunç bir bozulma var. Sebebi sadece yaklaşan seçimler değil, sonuçta herkes bir yaşam kavgası veriyor. Ben kimsenin yaşam kavgası ile uğraşmıyorum. Aleyhimde de eleştiri yapsalar kimsenin ekmeğinde, işinde gözüm yok. Onlar da görevini yapıyor. Kalkıp, “Onu öbürüne şikayet edeyim” bana göre bir şey değil. Belki de bana vurarak başkasına mesaj verecekler... Bana ne yapacak zaten? Benden bir şey çıkmadığı belli. Ben belediye başkanıyım… Ama yazık… Kendime yapıldığı için değil, yapan kişinin sıkıntısından dolayı üzülüyorumdıyen Kocaoğlu
Sözlerinin devamında İzmirlilere devam eden projeler hakkında bilgi veren Kocaoğlu, metro ile ilgili önemli bir müjde vererek şunları kaydetti; “Metroda sona geldik. Poligon’da o en zor yeri de Perşembe günü aşarak, tamamen öbür tarafa geçiyoruz. Işık görünüyor. Diğer yerlerde problem yok. Geriye hatların döşenmesi kaldı. Seçime yetişir. Seçime metroyu görürüz. Ben göreve geldiğimde 70 bin yolcu taşıyan metro bugün 250 bin yolcu taşıyor. İZBAN yok denecek kadar az yolcu taşırken, bugün 250 bin yolcuya ulaştı. 80 bin yolcudan 6 misline ulaştık. Biz şu anda toplu taşımada 1,5 milyon yolcuya ulaştık. Tramvay ile ilgili sevindirici gelişmeler de var. Tramvayın güzergahı ile ilgili tekrar bir mutabakat sağlayacağız. Geçtiği yerdeki vatandaşlardan da görüş alıyoruz. Diğer yandan kredi onayı süreci tamamlandı. Fahrettin Altay yeniden düzenlenecek.”
 Araç trafiğe giriyor, ama yol yapılmıyor” şeklindeki eleştirilere Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yol yatırımları ve düzenlemelerini örnek göstererek cevap veren Kocaoğlu, “Bizden önce bir sürü şey yapıldı. Ama bizim dönemimizde yapılan alt ve üst geçitler, kamulaştırma vesaire için kimse bize bir teşekkür bile etmedi. Hamdi Dalan Kavşağı’nın açılışını bile bir Pazar günü gelip gizlice yaptılar. Parasını Bornova Belediyesi ve biz verdik… Yolların iyileştirmesi ve yeni güzergahlar oluşturmak için dünya kadar yatırım yapıyoruz”  diye  dile getirdi.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.