REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Fadik Ferek: İzmir Bakanı Bekliyor ve Bakan Göreve Hazır

Fadik Ferek: İzmir Bakanı  Bekliyor ve Bakan Göreve Hazır 


Bakan  Binali Yıldırım artık İzmir'in Büyük şehir Belediye Başkan Adayı 2014 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Akparti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkan Adaylarını bölge bölge açıklarken, İzmir Bekediye Başkan Adayınında içinde bulunduğu Ege Bölgesi Belediye Başkan Adaylarını 13 Aralık ta İzmir'e yapacağı ziyaretinde açıklayacağını söyledi. Eski İçişleri Bakanı, Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yaptığı açıklamada; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının, Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım' olacak dedi



 ''Ferhat nasıl Şirin'i için dağları delmişse bizler de milletimizi, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birbiriyle buluşturmak için bölünmüş yollarla her yeri donattık. Bu iktidar döneminde rant iye devri bitti, şantiye devri geldi''  diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kendisinin  memleket sevdalısı Ferhat olduğunu halkımıza hissettirdi

Yaptığı hazırladığı projeleri kısa sürede hayata geçiren  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, tabiri caizse halk arasında, eski siyasetçilerin aksine “ sözünün eri”  siyasetçi kimliğine sahiptir.


       Akparti’de bulunduğu sırada  sayfalara sığmayacak hizmetleri vardır. Sözün kısası Binali Yıldırım anlatılmaz yaşanır. Halkımız da Türkiye’miz bakanlık çalışmalarıyla en güzel noktaya getiren  Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik bakanımız Binali Yıldırım’ı yaşadıkları kanısındayım. Bakanlık Ülkemize yaptıkları hayırlı hizmetler gibi, İzmir’i mizi çok değil 1-2 yıl içinde tanınmayacak hale getireceğini inancını taşıyorum.
Hayırlı Uğurlu Olsun…….!!!.
                                                        ...FADİK FEREK ...          KAYA NET GRUBU


İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM KİM DİR ?
        58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme BakanıTBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve , 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilidir. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
       1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.
1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.
1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı.
Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu.
1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.
       Akparti Siyasi Hayatında inanılmaz başarılar gösteren Binali Yıldırım siyasi kariyerinin dışındada  saymakla bitiremeyeceğimiz oranda Fahri Doktora ünvanıda almıştır. Bunları kronolojik sıralamaya koyarsak;
·         20 Temmuz 2006 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.
·         19 Haziran 2009 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[1]
·         7 Mayıs 2010 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[2]
·         29 Eylül 2010 Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[3]
·         28 Şubat 2011 Anadolu Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[4]
·         12 Eylül 2011 Erzincan Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[5]
·         20 Eylül 2011 Kırklareli Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[6]
·         23 Aralık 2011 Almanya Berlin Teknik Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[7]
·         6 Haziran 2012 Pamukkale Üniversitesi'den Fahri Doktora aldı.[8]
·         2 Aralık 2012 tarihinde Dünya Denizcilik Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[9]
·         22 Mart 2013 Tarihinde Okan Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.[10]
            Siyasi hayatına kısaca değinecek olursak;
58., 59. ve 60. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yapmıştır.

              

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.