REKLAM ALANI

KHA HABERLER

AK Parti İzmir’e kimlerin etkisi oldu?

AK Parti İzmir’e  kimlerin etkisi oldu? 

Yeni Yönetim Nasıl belirlendi ...Ayrıntılar...

İzmir İl Başkanı Bülent Delican, (AKP) bir ayda yönetim kurulu hazırladı. Delican'ın yönetime tarihi eserleri restore eden Mimar Abdurrahman Çabuk da. Dedeleri kardeş çocukları olan Ali Gönen ve Hacer Özcan'ın aynı listede yer alması dikkat çektİ  dokuz yıl önce adı TCDD ile yaptığı sözleşmeyle gündemle gelen Rahmi Genç de girdi, 

İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın 50 kişilik yönetim kurulunu açıklaması parti kulislerini hareketlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'n 3 Temmuz'da görev verirken "Yönetimini beş gün içinde yap" dediği Delican, milletvekillerinin baskısı nedeniyle listesini ancak bir ayda tamamlayabildi. İddiaya göre AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, il başkanı olmak isteyen MÜSİAD eski İzmir İl Başkanı Abdurrahman Çabuk'un yönetime girmesi için çok mücadele etti. Delican, il başkanlığı yarışında kendisine rakip çıkan Çabuk'un Aşlık'ın, Neşe Edebali'yi de akrabası olan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un baskısıyla yönetime aldığı öne sürüldü.

Aşlık'ın tarihi eserleri restore eden mimar Çabuk'un bu kez teşkilat başkanı olması için uğraştığı iddia edildi. Aşlık, Çabuk'un yanı sıra Cemal Bekle, Aykut Yenice, İbrahim Terzi, Mirhan Bedir, Mustafa Gedikoğlu, Özgür Hızal, Ömer Seymenoğlu, Saliha Tekin ve Yunus Kalkan'ın da yönetime girmesini sağladı.



Yönetimde Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde denizcilik şirketi olan Ahmet Şimşek ile AK Parti Bakırköy eski İlçe Başkanı Rahmi Genç ise AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım'a yakınlıklarıyla yer aldı. Rahmi Genç'in adı dokuz yıl önce 'kıyak sözleşme' haberleriyle gündeme gelmişti. O tarihte, TCDD İzmir Limanı, 15 yıllığına Genç'in ortakları arasında bulunduğu Reha Denizcilik adlı şirkete toplam 2 milyar 100 milyon dolara ihalesiz olarak bir sözleşmeyle verildiği ve Reha Denizcilik'in, sözleşme tarihinden sadece bir hafta önce kurulduğu vurgulanmıştı. Ayrıca Yıldırım'ın "35 proje" ekibinde yer alan 2011 genel seçimlerinde 2. bölge 8. sıradan millevekili adayı gösterilen Müjde Çelik de yönetime girdi. Avea'nın kurum avukatlığını yapan Yunus Kalkan, Saadet Partisi'nin işadamı örgütü olan ASKON yönetimindeki Yıldız FM'in sahibi Melik Bingöl, Hazar Optik'in sahibi Nebil Nur Hazar, AK Parti eski İzmir Milletvekili Tevfik Ensari'nin oğlu Münir Ensari, opera sanatçısı Lütfü Tuna da yönetimde yer aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Hacer Özcan ve Ahmet Kurtuluş'u, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da Ali Gönen'i yönetime aldırdı. Özcan ve Gönen'in dedelerinin kardeş çocukları olmasına rağmen aynı yönetimde yer almaları dikkat çekti.

Yerel seçimin ardından yönetime de giremeyen belediye başkan adayları ikinci hayal kırıklığını yaşarken, yönetimde Aşlık'ın ağırlığı, arasının açık olduğu İzmir Milletvekili Aydın Şengül'ün kendisini geri çekmesine neden oldu. AK Parti İzmir milletvekilerinden İlkur Denizli de Delican ve yönetimine tam destek verirken Hamza Dağ, teşkilat içindeki gençlere daha fazla yer verilmesi gerektiğini savundu.

 (dha)  

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.