REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Bürokratları da gazinocu adı altında dinlediği ortaya çıktı

Paralel yapının, 13 ilde düzenlenen operasyonla çökertilen İzmir ayağının, kendilerinden olmayan emniyet müdürleri ve polisleri kamyoncu, bürokratları da gazinocu adı altında dinlediği ortaya çıktı




Paralel yapının, 13 ilde düzenlenen operasyonla çökertilen İzmir telekulağının, kendilerinden olmayan emniyet müdürleri ve polisleri kamyoncu, bürokratları da işletmeci ve gazinocu adı altında dinlediği ortaya çıktı. 
Haklarında gözaltı kararı bulunan ancak yakalanamayan üst düzey emniyet madürleri de teslim oldu. 

32'si de gözaltında
"Paralel yapının", 2010 ve 2013 yılları arasında 4 yıl süreyle yasadışı olarak dinlediği kamu görevlilerinin şikayeti üzerine önceki sabah İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 29 polisin sorgusu sürüyor. Operasyon kapsamında aranan ve daha önce açığa alınan eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın dün sabah saatlerinde, eski İstihbarat Şube Müdürü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakaya öğleden sonra, şebekenin kilit ismi olduğu belirtilen eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı ve eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ise akşam saatlerinde teslim oldu. Böylece savcılığın bildirdiği 32 kişinin tamamı gözaltına alındı.

Çarpıcı detaylar
Yürütülen soruşturma çerçevesinde yapılan incelemede ise ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Paralel kulağın, o dönemde İzmir'de emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapan ve şu anda 1. sınıf emniyet müdürü olan bir polis müdürünü sahte isimle ve kamyoncu diye listeye alıp dinledikleri belirlendi. Paralel kulağın, üst düzey bürokratları da aynı şekilde sahte isimlerle ve "işletmeci", "gazinocu" gibi çeşitli meslek grupları adı altında listeye yazıp dinledikleri belirlendi. İstihbarat Şube'de yapılan yasadışı dinlemelerin mağdurlarının büyük çoğunluğunun İzmir'de görev yapan üst düzey polis müdürleri, kamu kuruluşlarının bölge müdürleri ve genel müdür düzeyindeki yöneticiler olduğu öğrenildi.

Erdal Kalkan destek verdi
İzmir Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Yardımcısı Taner Aydın teslim olmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uyuşturucu operasyonu yapmak suçsa, PKK ile mücadele etmek suçsa ben bu suçu işledim. Bunların bombalarını yakaladım, teröristleri yakaladım. Hakkari'de 2 yıl görev yaptım. 400 çocuğun kırsala katılmasını önledim. Eğer bu suçsa ben bu suçu işledim" dedi. Öte yandan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da gözaltındaki şüphelilere destek vermek üzere emniyete giderek zanlıların aileleri ile görüştü. 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.