REKLAM ALANI

KHA HABERLER

' İDRİS ORTAKAYA " ACILARLA DOLU BİR YIL GEÇİRDİK",

      
          İçinde  bulunduğumuz bölgede ve ülkemizde sıkıntılı bir yıl geçirmenin acısını unutmamız mümkün değildir. Tüm dünyanın içini sızlatan Aylan bebe ve onun gibi yüzlerce bebelerimizin yaşamadan ölmeleri insanlığın yüz karasının belgesidir.
          Yüz yıla damgasını vuran Faşist Esad'ın zülmünden kaçan Suriyelilerin dramı, beyinlerden silinecek gibi değildir. Zülüm den kaçan insanlar her gün çoluk çocuklarıyla ölümüne kurtulma umuduyla onlarcası, denizlerde boğulmayı göze alarak kaçmaktadırlar. Binlerce İnsan hayatını kaybetmiştir. Dünyanın duyarsızlığı insanlığımızı unutturabilecek seviyeye gelmiştir.
          Suriye Dünyanın güç gösterisi yapabilecekleri bir arena yerine dönüşmüştür. Tüm emperyalist güçler, tüm illegal örgütler, leş kargaları gibi Suriye de savaşarak pay alma yarışı içine girmişlerdir. Ülkemizin bin kilometreye yakın sınırı olan Suriye de ki yaşanan olaylardan etkilenmemiş olması mümkün değildir. Üç milyona yakın göçmen barındırarak on milyar dolara yakın harcama yapmak zorunda kalınmıştır. Ekonomik zarara razı olduk ama kurtulamadık. Ülkemiz düşmanı olan tün devletlerin istihbarat örgütleri ülkemizi karıştırarak zarar vermeye çalışmaktadırlar. PKK bağımsız Kürdistan ilan ederek iç savaş şartları oluşturmaya çalışıyor. kandırılmış, beyni yıkanmış Kürt gençlerini ölüme sürükleyerek kardeşi kardeşe kırdırıyor. Her gün Şehitler vermekteyiz.
          Ülkemizin her ilinden Şehitlerimiz vardır. İnsanlarımız acı ve gözyaşı içindeler. Terör örgütleri canlı bomba eğlemleri yaparak yüzlerce günahsız insanın katliamına sebep olmaktadırlar. İçeriden ve dışarıdan saldırı hedefi haline gelmiş bulunmaktayız. İhanet şebekeleri ile mücadele etmekteyiz. Bir yandan da çok güzel şeyler yapılıyor ülkemizde. Yapılan bu güzelliklerin tadını çıkaramamaktayız. Dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer almamız bizleri onurlandırıyor. Savunma sanaimizdeki teknolojik gelişmeler göven verebilecek ölçüdedir. Marmaray, üçüncü bağaz köprüsü, İstanbul Yalova geçiti, boğaz da yapılan tüp geçiti, yollar, tüneller, hızlı trenler Toki konutları gibi seksen yılda yapılanmayan bu önemli hizmetler de yılın iyi ve güzel olan kazanımlarıdır.
          2016 yılında şer güçlerinin şerrinden kurtulmak dileği ile iyi güzel şeylerle ülkemizin taçlandırılması umuduyla, başta ülkemizde, sonra bölgemizde barış huzur, ölümsüz, acısız bir yeni yılın yaşanması için, Kürt gençlerine, Türkiyenin her yeri sizin yurdunuzdur. Yurdunuza sahip çıkın. Kendinizi bir bölge içinde sınırlayarak hapsetmeyin. İhanet çeteleerinin tuzağından kurtulun. Kürt Türk kardeşliğine önem verin. Ülkemiz düşmanlarının fügüranı olmaktan vaz geçin. Yapığınız eğlemler başta size sonra hem Kürtlere hem Türklere zarar vermektedir. Bu yapılanlarla hiç bir yere varamazsınız. Sizi kandırmış ve beyninizi yıkamışlar. Devletle başedebilme şansına sahip değilsiniz. Boşu boşuna ölüp gidecek durumdasınız. Hem kendinize, hem ailenize hem de ülkenize yazık ediyorsunuz. Devlet HDP li belediyelere iki ay para göndermezse açlıktan nefesiniz kokar ve biribirinizi kırarsıız. Neyin peşindesiniz? Aklınızı başınıza toplayın. Kendinizi bir an önce bu çetelerin tuzağından kurtarın.
                Üniversitelerde okuyan geçlerimizi tuzağına düşüren bu alçak örgüt, çocuklarımıza "bulunduğunuz bölgeler yada şehirlerdeki araçları yakın talimatı vermektedirler."Vatandaşın aracını yakmak size ne kazandırır? Düşünmeden yapmış olduğunuz bu kötülük Kürde yakışmaz. Bu tür aptalca eğlemlerden vaz geçin. Aziz Sancarı kendinize idol olarak seçin. Eminim içinizde yüzlerce Aziz Sancarlar vardır. Bilimde teknolojide kendinizi geliştirin. Ödüller kazanın. Kazandığınız ödülleri Kürt halkına armağan edin. Kazanımlarınızla Kürt halkına hizmet edin. Mevcut sistem ve yönetimi beğenmeyebilirsiniz. Beyenmek zorundada değilsiniz. O taktirde siyası parti kurarak sistemi yönetmeye aday olun. Kazanın. Ülkeyi dilediğiniz biçimde yönetin. Bunun için önünüzde her hangi bir engel yoktur. PKK nın uzantısı HDP gibi olmayın. Türkiye partisi olun. Toplumun her kesimini kucaklayın.
          Kürt kardeşlerime ve çocuklarımıza nasihat babında yazmış olduğum bu yazımdan dolayı hem iyi hemde kötü tepkiler alacağımı biliyorum. Yetmiş yaşında bir Kürdüm. Kırk yıl Kürtlerin demokratik, ekonomik, sosyal ve kültürel mücadelesini veren birisiyim. Hiç bir dönemde ülkeme düşmanlık etmedim. Ülkemi canımdan daha çok seviyorum. Van da benim. İstanbulda benim. Hakkari de benim. İzmir de benim. Türkiyem benim yurdum. Aksaklıklar olmadımı? Devlet yanlış yapmadımı? Kürtlere zülüm medilmedimi? Elbette yapıldı. Bizlerde bunlarla mücadele ettik. Şukürler olsun ki bu gün Kürtlerle ilgili her hangi bir sorun görülmemektedir. Ana dilde eğitim ve benzeri demokratik haklarda süreç içinde tamamlanarak sorunsuz bir hale dönüşür diye düşünüyorum.
          Ülkemizde Kürt sorunu yoktur. Üstüne basa basa söylüyorum. Tek bir sorunumuz vardır oda terör sorunudur. Yeni yılda terör belasından kurtulma dileği ile, her kesin aklıbaşında hareket etmesini Yüce yaratandan diler, ölümsüz, acısız mutlu ve barış dolu bir yeni yıl geçirmemizi candan temenni ederim. Saygılarımla.

                                                                      İDRİS ORTAKAYA-KHA

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.