REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İzmir'de fuhuş çetesi çökertildi


İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü insan ticareti yaparak kadınları fuhuşa zorlayan şebekeyi çökertti.

Operasyonun altından film gibi hikaye çıktı. Bundan 3 ay önce gelen ihbar mektubuyla harekete geçen emniyet, Karşıyaka ve Buca’da tuttukları evde yabancı uyruklu kadınları fuhuş yapmaya zorladıkları iddia edilen şebekeyi önce teknik ve fiziki takibe aldı.
 Bu hafta sonu yapılan operasyonda da yaşları 33 ile 22 arası değişen 3 Ukrayna, 3 Moldova ve 1 Türkmenistan uyruklu kadını fuhuş yapmaya zorlayan kişiler İzmir ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. 

ÖNCE TECAVÜZSONRA DAYAK VE BASKI
Kadınlar emniyette psikolog eşliğinde alınan ifadelerinde internet üzerinden yaşlı, çocuk bakımı ve ev işlerinde çalıştırılmak üzere kadınlara ihtiyaç olduğunu duyup bu kişilerle iletişime geçtiklerini söyledi.
Önce İstanbul’a geldiklerini belirten kadınlar daha sonra İzmir’e getirildiklerini burada kapatıldıkları bir evde önce tecavüze uğradıklarını, sonra da baskı ve şiddete maruz kaldıklarını anlattı. Şebeke üyelerinin kendilerine, “Artık bize borcunuz var.
Bir yere gidemezsiniz. Borcunuzu ödemeden bir yere gidemezsiniz” dediklerini aktardı. Kaçmak isteyenlerin dövüldüğünü ifade eden kadınlar, polise söylememeleri için tehdit edildiklerini de ekledi.    
 I.G.(22) – I.U.(27) – N.C.(22) – S.T.(38) – E.A. (33) – A.C.(23) ve A.K.(23) isimli yabancı uyruklu kadınların hakkında mağdur olarak işlem yapılarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildiği öğrenilirken  yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden  M.K.(33), H.K.(37), S.Ö.(35) ve E.Ç.(34) çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.