REKLAM ALANI

KHA HABERLER

' "Onur BİLGE " BOŞLUK'.


Zamanla monotonlaşıyor hayat. Her gün aynı şeyleri yapmanın sıkıcılığına aile içi sorunların yükü de eklendiğinde, hele bir de iletişim kurulamamaktaysa, bunalım başlıyor. 

Arayış içine giriyor kişi ya da kişiler. Bazıları çeşitli meşguliyetler buluyorlarsa da kendilerine, nefes alabilmek için, bazıları da arkadaş arıyor, kafa dengi, boşalabilmek için. 

Korkusuzca severken bitiveriyor her şey ve sevgimizin gölgesinden korkar hale geliveriyoruz. Fakat öyle bir yürek ki bu bize verilen; ağzı açık kap misali boş duramıyor ve içindeki mayi, daha yoğunu gelmeden, ortamı terk etmiyor. Boşluk dediğimiz dahi dolu, havayla da olsa... Dünyada boşluk yok. Lüzumlu lüzumsuz şeylerle tıklım tıklım... Detaya inersem, iyice karışacak aklım. 

Beraber olduğumuz kişinin fiziki veya ruhi gidişiyle yer bir an bile boş kalamıyor. Birisi çıkarken yavaş yavaş bir başkası giriyor. “Mart içeri, pire dışarı” derler ya işte öyle... Bazen de yeni gelmeye başlayınca eski mekânı terk ediyor, aynı hızla. “Eski tavuk kişe kişe, yeni tavuk gir kümese” deniyor halk arasında buna da. “Eskiye rağbet olsa, bitpazarına nur yağardı” diyenler de var. 

Bir yıldızın çekiminden kurtulan bir gezegen mutlaka başka bir yıldızın çekimine girmiştir. Onun etrafında dönmeye başlar arık. Her şey o merkezlidir, hayata tutunma dalı ya da kök ucu odur. Masanın altındaki mıknatısa göre hareket eden bir demir parçasıdır, uzakta kalsa da. 

Ne bulmuştur onda? Önce dinleyici bulmuştur, kimsenin kimseyi dinlemek istemediği bu devirde, sonra da anlayış... Şiddetle istediği; kafa dinlemek için yalnız kalmak, yalnızlık sıkınca da hayatı paylaşabileceği kişiyle rahat ve huzur içinde yaşamaktır. Aklına gelmez, bu ilişkinin de öncekinden farkının olmadığı, insanın kaderinden kaçamayacağı. Aynı filmdir tekrarlanan. Gelen, gideni arattıracaktır, bir süre sonra. Elin iyisinden, kendi kötüsü daha iyidir. Çocuklarının anası ya da babasıdır, en azından. Yaşananlar vardır. Zor günlerdeki güçlüklere birlikte göğüs gerilmiştir. “El âlem ne der? ” düşüncesi, bir de vefa vardır ve de merhamet... 

Tilkinin geleceği kürkçü dükkânıdır. Sabreden kazanmıştır. Gerçi hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır ama beraberlik sürebilecek, evlat hatırına çiğ tavuk yenecektir. 

Sayılı günlerdir kalan. Öyle de böyle de biter bir ömür. Aşkı arar insanlar, yana yakıla! Oysa aşkların en güzeli, bere almayanı, gün geçtikçe artacak ve sonsuza kadar sürecek olanı, Allah aşkıdır. O’na kavuşmadan, tam anlamıyla huzur ve mutluluk bulmak mümkün değildir. 

***


Onur BİLGE     KHA

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.