REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İzmir'de HDP’ Altı vekil istiyor.

HDP’nin hedefi altı milletvekili

İZMİR’de genel seçimde yüzde 11 oy oranı ile meclise iki mileltvekili gönderen HDP’nin hedefi bu kez toplam 6 vekil çıkarmak. 7 Haziran seçimlerinde İzmir’de en çok seçim bürosunu açan parti bu seçimde maddi yetersizlik nedeniyle büro açmayacak, kapı kapı gezilip propaganda yapılacak. HDP İzmir’de "1 Kasım’da neden seçime gidiyoruz" sorusu üzerine yoğunlaşacak ve beş soruda "Seçim ve savaş" başlıklı özel broşür dağıtacak.

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, KHA’nın sorularını söyle yanıtladı:
HDP İzmir’de 1 Kasım seçimi için nasıl bir strateji kuracak?
Üst üste gelen seçimlere rağmen Türkiye bir kez daha siyasi rotasını çizmiş olacak. AKP hükümetinin yaratmış olduğu bütün tahribatları bertaraf edecek yeni bir seçim ortaya çıkacak. Bu seçimin en önemli merkezi, odağı HDP’dir. HDP barajı aşacak ve yüksek oranda oyla seçimden çıkacak. Çözüm sürecinin ilerletilmesi açısından AKP’nin yarattığı yıkım ve ekonomik tahribatla yüzleşip yeni seçeneklerin ortaya çıkacağı bir düzlemi belirleyeceğiz.
AK Parti’den Binali Yıldırım’ın adaylığı HDP’yi etkiler mi?
Cizre’de gelişen olaylar, bir bütün olarak operasyonların derinleşmesi, çatışmaların artması Kürt seçmeni HDP’ye yöneltmeye devam edecek. Bizim seçmenimiz üzerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı bile herhangi bir değişiklik yaratmaz. İki milletvekili çıkarmanın ötesinde üçüncüleri zorlayacağız.
Milletvekili aday listenizde değişiklik yaptınız, yeni liste İzmir kamuoyunda nasıl değerlendirildi?
Önceki dönemlerimizi de dikkate alarak bir sıralama yaptık. Kürt, Alevi seçmen ve seküler kesim açısından bir düzenlemeye gidildi. İzmir’in tüm zenginliklerini ve çoğulculuğunu yansıtacak bir profil oluşturduk. 13. sıradaki adayımız da seçilebilecekmiş gibi büyük bir özveri ve çabayla seçime girecek. Bir bütün olarak HDP’nin başarısına odaklanmış durumdayız. Adaylarımız, kişisel ihtirastan öte barışın bir seçenek olarak gelişmesine hizmet edecekler.
Seçimde saha çalışmaları ne zaman ve nasıl başlayacak?
Seçimin teknik altyapısı için gerekli olan sandık ve okul sorumlularını belirledik. 9 bin sandık görevlisi ve okul sorumlusu göreve hazır. Ekipler bayram nedeniyle sahada. Pazartesi gününden itibaren daha somut saha çalışmasına başlayacağız. Politik iklim nedeniyle maddi imkansızlıklar var. Geçen seçimde en çok seçim bürosunu biz açmıştık. Bu kez kapı kapı çalışacağız. HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ imzalı mektupları seçmenlere ulaştıracağız. Bugünkü seçimin ve savaşın nedenlerini anlatan ’seçim ve savaş’ başlıklı özel broşür hazırladık. Biz neden 1 Kasım’da seçime gidiyoruz bu seçimin amacı ve nedenlerini anlatan bir yaklaşım içinde olacağız. Kurtuluşun, AKP’siz bir hükümet seçeneceğini yaratmak olduğunu anlatacağız. Sandık bazlı çalışmaya diyoruz. Biz İzmir’in her yerinde oy aldık ama yüzde 10’dan fazla oy aldığımız yerde özel çalışma grubu oluşturucağız. Bu oyları derinleştirmek, kalıcı kılmak ve bir sonraki yerel seçimde örgütlü güç haline getirmek istiyoruz. Seçmen bizim gözümüzde sadece oy veren kişi değildir. Seçmeni yeni bir yaşamı kurmak için toplumsal mücadelenin bir öznesi olarak görüyoruz.
1 Kasım seçimi için ne kadarlık bir bütçe hazırladınız?
7 Haziran’da mütevazı bütçe hazırlamıştık, halkın küçük destekleriyle sürdürmüştük. Bu kez daha sınırlı bir olanakla seçime gidiyoruz. Herkes cebine yol parasını koyacak ve sokak sokak kapı kapı dolaşacak. Görsel malzemeden tasarruf edip insan gücüne dayalı seçim çalışması içinde olacağız.
İzmir için 1 Kasım seçim tahmininiz nedir?
İzmir’de muhtemelen bizim üçüncü milletvekillerimiz çıktığında bunun MHP’den düşmesi sözkonusu. Seçim sistemi nedeniyle AKP’den de milletvekillerinin gitmesi kaçınılmaz hale gelecek.
İzmirli seçmene çağrınız nedir?
İzmir’de Gezi ruhuna sahip bir seçmen kitlemiz var. İzmir’in özgürlüğünü, yaşam biçimini korumayı esas alan bir kent olması nedeniyle özgür iradeleriyle ülkenin yaşadığı sorunlar karşısında duyarlı tutum alıp sardıkta yansıtmalarını bekliyoruz.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.