REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Sınırda asker ateş açtı, Ortakaya hayatını kaybetti

Sınırda asker ateş açtı, Ortakaya hayatını kaybetti

Sınırda asker ateş açtı, Ortakaya hayatını kaybetti

Sanatçıların insan zinciri eylemi esnasında sınırın her iki tarafına yapılan gaz bombalı ve gerçek mermili saldırıda 28 yaşındaki Kadriye Ortakaya hayatını kaybetti.
Sanatçıların insan zinciri eylemi esnasında sınırın her iki tarafına yapılan gaz bombalı ve gerçek mermili saldırıda Kobani tarafında bulunduğu belirtilen 28 yaşındaki Kadriye Ortakaya askerlerin ateş açması sonucu hayatını kaybetti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Ortakaya’nın daha önce askerlerle, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin görüntülendiği noktada vurulduğunu belirtti.
BBC Türkçe’ye konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekili Aysel Tuğluk da askerlerin sınırın iki tarafına yönelik müdahalede bulunduğunu söyledi.
“Bugün sanatçıların Kobani’yle dayanışma amaçlı bir açıklaması vardı. Biz de açıklama için oradaydık ve askeri yetkililerle görüşme yapıyorduk. Israrla dağılmamızı istiyorlardı. Biz açıklamayı yaptığımız esnada saldırı oldu. Bu sırada sınırı geçmek isteyenlere de saldırı oldu.”
“Aralarında kadınların ve çocukların yer aldığı aileler de vardı, dayanışma için geçmek isteyenler de vardı. Kader bu grubun içerisindeydi.”
Suruç Kaymakamı: Müdahalede silah kullanılmadı
BBC Türkçe’ye konuşan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi bugünkü müdahale ile ilgili askeri yetkililerle görüştüğünü, müdahale sırasında silah kullanılmadığını, biber gazlı müdahalede bulunulduğunu öne sürdü.
Doktor Welat Omar ise Ortakaya’nın hastaneye getirildiğinde hayatını kaybettiğini söyledi.
“Hayatını kaybeden kadın kurşun yarasıyla öldü. Bizim hastaneye, yanıma getirdiler. Başına kurşun gelmiştir. Başı dağılmıştı. Beyni parçalanmıştı. Üç kişi daha kurşunla yaralanmıştı, onları Suruç devlet hastanesine gönderdik.”
Ortakkaya’nın cenazesinin Kobani tarafında olduğu, daha sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Urfa Adli Tıp Kurumu’na getirileceği öğrenildi.
25 gündür sınırdaydı
Sosyoloji mezunu olan Kadriye Ortakaya Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Yüksek Lisans öğrencisiydi.
Toplumsal Özgürlük Platformu aktivisti olan Ortakaya 25 gündür sınır hattında bulunuyordu.
Ortakaya, iki gün önce Sterk TV’de katıldığı programda, “Özgürlük o tohumlarının yükseldiği yeri kanımızın son damlasına kadar korumaya ve orada savaşmaya ve orayı özgürleştirene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” demişti.Sınırda asker ateş açtı, Ortakaya hayatını kaybetti

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.