REKLAM ALANI

KHA HABERLER

AK Parti İzmir`de Tamayül Yoklaması bitti


AK Parti İzmir temayül yoklaması sona erdi. Temayül yoklamasında 3 bini aşkın partili iki bölgede ilk 26 isim için oy kullandı. Listeler torbalara konularak AK Parti Genel Merkez`e gönderildi.

İZMİR: AK Parti İzmir Teşkilatı, İzmir milletvekili adaylarının belirlenmesinde isim tercihlerini yaptı. Yoklama Halkapınar Spor Salonu`nda yapıldı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı 24. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimleri Temeyül Yoklaması`nda iki seçim bölgesindeki 3 bini aşkın AK Partili, aday gösterilmesini istedikleri 13`er milletvekili aday adayının isimleri için oy kullandı. İzmir`de  Kapalı zarflarla AK Parti Genel Merkezi`ne götürülecek oy pusulaları, partiye ve kamuoyuna ilan edilmeden AK Parti Genel Merkezi aday belirleme alt ve ara komisyonlarında değerlendirmeye alınacak. İzmir`deki temayül yoklaması Birinci Bölge Komisyon Sorumlusu AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile İkinci Bölge Sorumlusu ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, koordinatör milletvekillerinin gözetiminde tamamlandı. 
 ADAYLAR YARIŞTI AK Parti İzmir Milletvekili aday adaylığı için mevcut milletvekilleri ile partinin çeşitli kademelerde görev alan eski yöneticiler, üyeler, bürokrasi, iş dünyası ile akademik çevreden farklı meslek gruplarından 193 kişi başvurdu. 193 aday adayından 36`sı kadın, 28`i engelli. İzmir Milletvekili için aday adayı olan 193 aday adayından 185`i temayül yarışına girdi. Temayülde parti kurucuları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Demokrasi ve Hekem Heyeti üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları ile delegelerden oluşan iki bölgedeki 3 bin 831 kişi oy kullandı. 
 GENEL MERKEZDE DEĞERLENDİRİLECEK Grup Başkanvekili Naci Bostancı, temayül yoklamalarıyla teşkilatın çeşitli kademelerinde görev alan partililerin milletvekili adaylarına yönelik önerilerini aldıklarını ifade ederek, "Kullanılan oylar, aday adayı olan arkadaşlara ilişkin bir kanaat oluşacak. Temayül sonuçları, saha araştırmaları ve aday adaylarının geçmiş performansları gibi farklı veriler değerlendirilecek. Temayül sonuçlarının değerlendirilmesi genel merkezde yapılacak" dedi.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.