REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İDRİS ORTAKAYA YAZDI VEKİL ATAMALARI YAPILIRKEN

  

          Milletvekili atamalarının yapılacağı bu günlerde,tüm aday adayları  bölgelerinde yoğun bir çalışma yürütmektedirler. Kendilerini tanıtan boy boy resimler, pankartlar, öz geçmişlerini belirten siviler, kahve toplantıları, parti teşkilatlarının ziyareti vs.
          Teşkilatların eğilim belirlemeleri 1.03.2015 tarihinde sonuçlanacaktır. Merak ediyorum acaba; eyğilim belirleyecek teşkilatlarının kriterleri nedir? Aday adaylarının boyuna, bosuna, kilosuna, yakışıklılığına, ekonomik durumuna, sosyal durumuna, kariyrine,vizyonuna, misyonuna, mezun olduğu okula, teşkilata yakınlığına, teşkilatca torpiline, vadandaş ile iyi iletişim kurmasına, temsil yeteneğinin olmasına, vatan severliğine, partiyi ve genel başkana sadakatına, yetenekli oluşuna, bilgili ve becerikli oluşuna, üretken oluşuna, proje üretebilecek yeteneğinin olmasına, ülkesine, bölgesine ve iline hizmet edebilir olmasına, bölgesinde ve ilinde sevilen, güvenilir bir kişiliğe sahip oluşuna, oy potansiyelinin varlığına dayalı bir eylim belirlediklerine inanmak istiyorum. Teşkilat eğlim belirlemesinin yüzdesi çok düşük olduğunu düşünüyorum. Bu yüzde hiç bir şekilde atamayı yapacak mekanizmanın kararını kesinlikle etkilemez diy düşünüyoru.
          Söz ve karar sahiplerine diyorum ki, arkadaşlar Allah aşkına atayacağınız Milletvekili adaylarının yukarıda sıraladığım özelliklerin tümünü bir tarafa bırakın, adam gibi adamları tayin edin. Çünkü ülkemizin önce adam gibi adamlara ihtiyacı var. Kavgacı, lümpen, sokak kabadayıları, lafını sözünü bilmeyen, terbiyeden yoksun, ahlaksız, davranışları ile bizleri utandıran millet vekili istemiyoruz. Vekiller, Asillerin aynasıdır. Asiller olarak vekillerimize baktığımızda onlardan utanıyoruz. Utanmayacağımız kişilerle meclisi oluşturulmalıdır.

          Anti demokrarik seçim sistemi devam ettiği sürece, özlemini çektiğimiz meclise kavuşmamız mümkün olmayacaktır. Ancak her şeye rağmen söz ve karar sahipleri ince eleyip sık dokursa, kısmen dahi olsa ülke çıkarlarını kendi özel çıkarlarının önünde görebilecek yurt sever insanlar bulunabilinir. Yüce Allah ülkemizin iyi,namuslu, dürüst,yurtsever ve kaliteli insanlar tarafından yönetilmesini nasip etsin.


                                                                                       İDRİS ORTAKAYA

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.