REKLAM ALANI

KHA HABERLER

'Medyada topuk sesleri.' 'RTGD de yükseldi.

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) yeni yönetimini belirledi. Yeni dönemde Genel Başkanlık görevine Deniz Güçer getirilirken, KHA .Yılın en iyi gazetecisi ödülü sahibi Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, derneğin Genel Başkan vekili, görevine seçildi.

Hande Fırat ise Genel Sekreter oldu. Yönetim Kurulu Üyesi Müge Dilek'le birlikte dernekte yönetime gelen kadın sayısı 4'e yükseldi. 
Türkiye'nin en eski derneklerinden olan ve her yıl "Medya Oscarları" ödülllerini veren RTGD'nin olağan genel kurulunda, dernek tarihinde ilk kez 9 kişilik yönetimin genel başkanlık dahil 4 üyeliğine kadın gazeteciler getirildi. 

  • RTGD Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa TV 6 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Güçer seçilirken, RTGD'nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
  • Genel Başkan: TV 6 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Güçer
  • Genel Başkanvekili: Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı
  • Genel Başkanvekili: TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu
  • Genel Sekreter: Doğan Grubu Ankara Temsilcisi Hande Fırat
  • Yönetim Kurulu üyeleri: Show TV Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, Türkiye Gazetesi Ercan Gürses, Beyaz TV Program Müdürü Müge Dilek, Fox TV Haber Merkezi Direktörü Kubilay Tümen, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç. 

.Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, derneğin Genel Başkan vekili, sosyal site'de teşekkür etti


Radyo Televizyon Gazetecileri Dernegi 2014 Medya Oskarları Töreninde tum yonetim nihayet birarada. Emegi gecen herkese, ödül alan dostlara ve gecemize katilarak bize destek olan tüm konuklarimiza tesekkürler. Seneye yine görüşmek umidiyle.



 Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (RTGD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Medya Oscarları’ ödülleri sahiplerini buldu. 

RTGD’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ödül töreni Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Ödül törenine; RTGD Başkanı Deniz Güçer’in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel sekreteri Gürsel Tekin medya ve sanat dünyasından bir çok kişi katıldı.

Ödül töreni açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Medya ne kadar gelişirse gelişsin insan muhteva hala önemlidir. Bugün editoryal bağımsızlık, basın özgürlüğü ve basın ahlakı, demokratik basın gibi kavramlarını konuşuyorsa bunların hepsinin atık yaptığı insandır, insan faktörüdür. Medya üzerinde devam eden tartışmaların temel unsuru insan faktörüdür. Bu yüzden buradaki basın emekçilerinin, medya çalışanlarının, ödüle layık görülen bütün arkadaşlarımızın emekleri çok önemli. bunların bir şekilde takdire layık görülmesi, teşvik edilmesi bu da çok önemli.” ifadelerini kullandı. 


ÖDÜL TÖRENİ

Törende protokolün elinden ödüllerini alan isimler ve programlar ise şöyle:

Yılın Gece programı - Mesut Yar Burada Laf Çok (CNN Turk), yılın belgeseli (jüri özel ödülü) - Türk Yıldızları (TRT), RTGD Cengiz Polatkan Ödülü - TRT Film Projesi, RTGD Nursal Tekin Ödülü - 7 Güzel Adam (TRT), yılın yerel televizyonu (jüri özel ödülü) - Kon TV, yılın radyo DJ (jüri özel ödülü) -Cem Ceminay, yılın ana haber bülteni - Ece Üner'in sunduğu Show TV Ana Haber Bülteni, yılın sabah programı - İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat (Fox TV), yılın spor programı - Artı Futbol, yılın yarışma programı - O Ses Türkiye (TV 8), yılın TV dizisi - Kara Para Aşk, yılın show programı - Güldür Güldür (Show TV), yılın kadın oyuncusu - Tuba Büyüküstün- Kara Para Aşk, yılın erkek oyuncusu - Küçük Ağa- Sarp Levendoğlu (Kanal D), yılın magazin programı - Söylemesem Olmaz (Beyaz TV), yılın radyosu - Karnaval Radyo Grubu 


Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.