REKLAM ALANI

KHA HABERLER

"Kılıçdaroğlu’nu her listede görmek istiyorum"

"Kılıçdaroğlu’nu her listede görmek istiyorum"

İZMİR’de 129 bin CHP üyesi, 29 Mart Pazar günü sandığa gidecek. İzmir’den ön seçime girecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçime başvuru dosyasına seçim kuruluna teslim eden İl Başkanı Bedri Serter, 2. bölge ilçe başkanlarına "Kılıçdaroğlu’nu her listede görmek istiyorum" dedi.

CHP’de ön seçim sandığında birinci bölgede 74, ikinci bölgede 81 milletvekili aday adayı yarışacak. İkinci bölgede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 57 numarayla sandığa girecek. Aday adayları listeleri seçim kuruluna verildi. Herhangi bir adayın çekilmesi veya istifa etmesi halinde ismi pusuladan çıkarılmayacak, aldığı oy geçersiz sayılacak. Diğer adayların önseçim numaraları değişmeyecek. 29 Mart’ta oy kullanacak üye listeleri ilçelerde askıya çıktı. 20- 22 Mart arasında listeler askıda kalacak. 23’üne kadar itiraz hakkı var. 24 Mart’ta listeler kesinleşecek. İlçelerde her 200- 250 üye için bir sandık kurulacak. Bin üyenin olduğu ilçede 5 sandık, 10 bin üyenin olduğu bir ilçede 50 sandık kurulacak. CHP’de yaklaşık 129 bin üyenin oy kullanma hakkı var. Her iki bölgede toplam 650 sandığın kurulması bekleniyor. Sandık başlarında beş görevli bulunacak. 3’ü ilçe seçim kurulu, 2’si ilçe başkanlıkları tarafından görevlendirilecek. CHP’li görevlilerin iki de yedeği olacak. Her sandıkta da 1 müşahit (gözlemci) bulunacak. Zarflar ve oy pusulaları İl Başkanlığı tarafından bastırılıp ilçe seçim kurullarına verilecek.
Kılıçdaroğlu’nun ön seçim dosyasını seçim kuruluna teslim eden CHP İl Başkanı Bedri Serter, 2. bölge ilçe başkanlarına "Kılıçdaroğlu’nu her listede görmek istiyorum" diyerek, şöyle konuştu:
"Genel başkanımızın İzmir adaylığı ön seçime daha fazla üyein sandığa gitmesine neden olacak. Örgüt coşkuyla ayakta. 2. bölgede ilçe başkanlarına ve aday adaylarına sesleniyorum. Kılıçdaroğlu’nu her listede görmek istiyorum. O bizim gururumuz. İzmir için bu sevda destanını yazacağız. İktidar güneşini İzmir’den doğurucağız."

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.