REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Başbakan Erdoğan Van'da konuştu

Başbakan Erdoğan Van'da konuştu

Başbakan Erdoğan Van'da toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan Van'da konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'da toplu açılış töreninde konuşma yapıyor. Başbakan Erdoğan konuşmasına "Van depreminin ikinci yıl dönümünde hayatını kaybedenleri bir daha rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" diyerek başladı. 
Başbakan Erdoğan, "Bir lobi var, bir savaş lobisi var, bir kan lobisi var. İşte biz, bu lobiye imkan tanımayacak, bu lobiye fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir lobi var, bir savaş lobisi var, bir kan lobisi var. Huzurdan, barıştan, bahardan rahatsız olan lobi var, aydınlıktan gözleri kamaşan, karanlığı özleyen bir lobi var, çocuklarımızın, gençlerimizin yaşamasından ve yaşatılmasından rahatsız olan ve onların kanını özleyen bir lobi var. İçeride de böyle bir lobi var, burada da Doğu'da, Batı'da, dışarıda da böyle bir lobi var.

Eski günleri özleyen, çatışmayı, gerilimi, şiddeti özleyen bunların yeniden bu bölgeye getirmek isteyen bir lobi var. Terörden beslenen, terörün oluşturduğu puslu havadan beslenen, siyaseti, toplumu dizayn etmeye alışmış bir lobi var. İşte biz, bu lobiye imkan tanımayacak, bu lobiye fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, "2 yılda Van depremi için kullandığımız kaynak eski rakamla 5 katrilyon lira. Dile kolay 5 katrilyon. Van tarihinde böyle bir yatırım görmedi ama biz bu yatırımı yaptık. Niye? Çünkü, yeni bir Van inşa etmemiz gerekiyordu. Van'ın tüm yaralarını sarana kadar, tüm sorunlarını çözene kadar çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.