REKLAM ALANI

KHA HABERLER

KCK'dan Demokratikleşme Paketi Açıklaması

KCK'dan Demokratikleşme Paketi Açıklaması


Haber: KCK'dan Demokratikleşme Paketi Açıklaması

Kandil, Demokratikleşme Paketi'ni, "Paket, AKP'nin çözümü değil, çözümsüzlüğü bir politika olarak benimsediğini ortaya koymuştur." diyerek eleştirdi.

Yeni bir Türkiye doğuyor. Başbakan Erdoğan, aylardır beklenen Demokratikleşme Paketi'ni açıkladı. Pakette siyasi özgürlükten inanç özgürlüğüne, azınlık haklarından ayrımcılıkla mücadeleye, ana dilde eğitime kadar devrim niteliğinde düzenlemeler yer alıyor.
KANDİL'DEN İLK AÇIKLAMA
Kandil, Demokratikleşme Paketi'yle ilgili ilk açıklamasında, "Paket, AKP'nin çözümü değil, çözümsüzlüğü bir politika olarak benimsediğini ortaya koymuştur. Bu pakette açıklananlarla oyalama yapıp bir seçim daha kazanmaktan başka bir şey düşünülmediği anlaşılmıştır" dedi.
"ÇÖZÜM DEĞİL ÇÖZÜMSÜZLÜK VAR"
ANF'ye göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı pakete ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, "Paket, AKP'nin çözümü değil, çözümsüzlüğü bir politika olarak benimsediğini ortaya koymuştur. Bu pakette açıklananlarla oyalama yapıp bir seçim daha kazanmaktan başka bir şey düşünülmediği anlaşılmıştır" iddiasında bulundu.
KCK, paket ve izlenen politikalara önümüzdeki hafta bir deklarasyonla cevap vereceklerini açıkladı.
haberler.com

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.