REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Muhalifler Hükümetle Görüşüyor

Muhalifler Hükümetle Görüşüyor

Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) iki üyenin, üst düzey bir rejim yetkilisiyle buluşarak iki taraf arasında diyalog sağlanması için görüştüğü öne sürüldü.

Muhalifler Hükümetle Görüşüyor
İngiliz Independent gazetesinin deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk’e göre, altı hafta önce iki ÖSO üyesi hükümetin güvenlik garantisi sağlamasıyla Esad rejiminden üst düzey bir yetkiliyle bir araya geldi. Buluşma iki taraf arasındaki savaşı sonlandıracak görüşmelerin başlaması için olağanüstü bir girişim anlamını taşıyordu. 
İddiaya göre, ÖSO heyeti Suriye’nin kendi içinde diyaloğa ihtiyacı olduğunu; özel ve kamu mallarının korunması gerektiğini; iç, etnik ve mezhep çatışmalarının kesinlikle sona erdirilmesi gerektiğini ve tüm tarafların hukukun üstünlüğünün egemen olduğu demokratik bir Suriye için çalışması gerektiğini belirtti. Ancak heyet, en azından bu aşamada Esad’ın görevini bırakmasını şart koşmadı.

Bu taleplere hükümet hemen cevap verdi. Diyalog konusunda hemfikir olan hükümet temsilcisi, herhangi bir koşul olmaksızın tarafların masaya oturması gerektiğini ve görüşmelere katılacak ÖSO üyelerinin güvenliklerinin garanti edileceğini söyledi.

Fisk bu süreçte önemli başka gelişmelerin de yaşandığını da belirtti. Halep’te ÖSO’nun kontrolünde tutulan yedi farklı bölgede sivil çalışanların ofislerine dönmeleri ve devlet kurumları ile okulların yeniden açılmasına izin verildiği öne sürüldü. İki yıldır çatışmalara katılan öğrencilerin de silahlarını bırakarak, okula dönebilecekleri iddia edildi
.lidergazete

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.