REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Devletin Zirvesinden Fotoğraflı Mesaj

Devletin Zirvesinden Fotoğraflı Mesaj

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan fotoğraf; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem siyasi hem de arkadaşlık ilişkileri konusunda önemli ipuçları verir nitelikteydi.

Devletin Zirvesinden Fotoğraflı Mesaj
 Türkiye'nin siyaset sahnesi, önümüzdeki yıl hareketli bir döneme girecek. Bu hareketli dönemin, ilk tomurcukları da şimdiden oluşmaya başladı. 2014 yılının Mart ayında yerel yönetim seçimleri yapılacak. Bu seçimler için siyasi partiler, daha kış girmeden start almaya başladı. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri ise 2014'ün Temmuz ayında başlayacak süreç içinde yapılacak. Çünkü Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Daha önce bütün cumhurbaşkanları Meclis tarafından seçiliyordu. 
GÜL İLE ERDOĞAN KÖŞK YOLUNDA RAKİP OLUR MU?
2007 yılında zorlu bir sürecin ardından Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Abdullah Gül, dün, Meclis'in yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmada, "siyasete devam" yönünde mesaj verdi. Seçildiği görev süresi içinde son Meclis açılış konuşması yaptığını özenle dile getiren Gül, "Geride bıraktığımız altı yıl içinde doğru bildiklerimi söylemeye, hatırlatmaya ve yapmaya gayret ettim. Rehberim, Anayasamız, inançlarım ve vicdanım oldu. Hayatım boyunca, halka hizmeti Hakk'a hizmet bilerek, Yüce Milletimizin hizmetinden hiç ayrılmadım" dedi.

FOTOĞRAF SEÇİMİ ÖNEMLİ İPUÇLARI VERDİ
Başkanlık sistemi tartışmaları bir tarafı bırakıldığında; Başbakan Erdoğan'ın da, 2014 yılında cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağı siyaset kulislerde uzun süredir konuşuluyor. Gül'ün Meclis'teki konuşması, Gül ile Erdoğan arasında 2014 yılında bir rekabetin yaşanabileceği yorumlarına açık kapı bırakacak nitelikteydi. Ancak Gül ile Erdoğan, dün akşam Meclis resepsiyonunda, samimi bir hava çizmeye özen gösterdi. Gül; eşiyle geldiği resepsiyonda Erdoğan ve eşi ile salonun ortasında buluşarak birlikte yürüdü. Gül'e eşlik eden Meclis Başkanı Cemil Çiçek de eşiyle birlikte yanlarındaydı.

Çiçek ile Erdoğan, resepsiyondan ayrılışı sırasında Gül'ü kapıya kadar uğurladı. Bu uğurlama anında Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden Mehmet Demirci'nin çektiği yukarıdaki fotoğraf, Gül ile Erdoğan arasındaki hem siyasi hem dostluğa dayalı ilişkiler konusunda fikir verir nitelikteydi. Bu fotoğraf, dün akşam Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesine de kondu.
lidergazete

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.