REKLAM ALANI

KHA HABERLER

CHP’NİN A TAKIMI’NDA İZMİR SÜRPRİZİ

CHP’NİN A TAKIMI’NDA İZMİR SÜRPRİZİ
Kılıçdaroğlu partisinin yeni A Takımı’nı duyurdu. 12 MYK üyesi yerini korurken 4 yeni isim atandı. Kurultayda PM’ye giremeyen 4 isim ve İzmir milletvekili Çıray yeni MYK’da görev alamazken, iki koltuk boş bırakıldı.

CHP’de 5-6 Eylül tarihlerinde yapılan 18. Olağanüstü Kurultay’ın ardından partinin A Takımı da dün açıklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yazılı açıklama ile duyurulan yeni MYK’da 12 isim yerini korudu. Haluk Koç, Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Burhan Şenatalar, Şafak Pavey ve Gürsel Tekin görev tanımlarını korurken, 4 ismin görev tanımlarında değişiklikler yapıldı.
5 isim ayrıldı
Kurultayda PM’ye giremeyen Emel Yıldırım, Erdoğan Toprak, Emrehan Halıcı ve Faruk Loğoğlu’nun yanı sıra İzmir Milletvekili Çıray da yeni MYK’da görevlendirilmedi. Önceki MYK’da görev yapan 5 isim görevlendirilmemiş oldu.
Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Selin Sayek Böke, Öztrak’ın ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi. Enis Berberoğlu, iletişim ve medya ile ilişkilerden, Mehmet Bekaroğlu tanıtım ve halkla ilişkilerden, Ercan Karakaş ise kültür ve sanat platformundan sorumlu genel başkan yardımcılıklarına getirilerek, MYK’nın 4 yeni ismi oldu.
Loğoğlu’ndan boşalan dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapılmadı. Bu görevi fiilen PM’ye giremeyen ancak Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanı olarak atanan eski Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik’in yürütmesi bekleniyor. Yine Halıcı’dan boşalan bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına da atama yapılmadı. Bu görevi de Halıcı’nın oluşturduğu BİTEM ekibinin fiilen yürüteceği belirtiliyor. PM’ye giremeyen İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak siyasi başdanışman olarak 2015 seçimlerine kadar görev yapacak.
Parti içinde görev dağılımı şöyle:
Tekin Bingöl:  Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmeler
Haluk Koç: İdari ve Mali İşler
Bülent Tezcan: Hukuk ve Seçim İşleri
Seyhan Erdoğdu: Parti İçi eğitim
Sezgin Tanrıkulu: İnsan Hakları
Enis Berberoğlu: İletişim ve Medya ile İlişkiler
Mehmet Bekaroğlu: Tanıtım ve Halkla İlişkiler
Veli Ağbaba: Yerel Yönetimler
Yakup Akkaya: Meslek Kuruluşları, İşçi Sendikaları ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları
Faik Öztrak: İşveren Sendikaları ve Kuruluşları
Selin Sayek Böke: Ekonomi Politikaları
Burhan Şenatalar: Sosyal Politikalar
Şafak Pavey: Doğa Hakları
Sencer Ayata: AR-GE Bilim, Yönetim Platformu
Ercan Karakaş: Kültür, Sanat Platformu
Gürsel Tekin: Genel Sekreter

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.