REKLAM ALANI

KHA HABERLER

''İDRİS ORTAKAYA YAZDI:'' Tarihi talimatlarla yazdırmışlar…

            
 Tarihi talimatlarla yazdırmışlar…

     tüm gerçekler gizlenmiş, yalan ve yanlışlarla şanlı tarihimiz yazılmıştır. Geçmişimize ilişkin gerçekleri öğrenmek, elbette bizim en doğal hakkımız...iste bu noktada hakkımızı gasp edenlerin mutlaka sorgulanması gerektiği kanaatindeyim.
27 yıl  ülke yönetimini elinde bulunduran tek partili sistemin faşist ideolojisi cumhuriyet devletinin resmi ideolojisi haline getirilmiş ve bu baskıcı vesayetçi ideolojisi halen etkisini hissettirmektedir.
     çok önemli olduğuna inandığım birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.
 bunlardan biri ve en önemlisi; 500 yıl cihana hükmetmiş koca bir imparatorluğu, türkiye cumhuriyeti devletinin kuruluşundan sonra  bıçakla keser gibi kesmiş ve atmışlar.
 koskoca  osmanlı’yı ve onun mirasını yok saymak kendini inkar etmek demek değil midir?
 biz kimiz?
 nereden geldik?
 dedelerimiz babalarımız kim?
 kimlerin torunları olduğumuzdan utanç mı duymamız gerekiyor?
Biliniz ki; osmanlının torunları olmak onur verici bir durumdur.
Osmanlıyı yıkmak ve yok etmek için elinden gelenin fazlasını bile yapan ingiltere devleti, bu gün üniversitelerinde, şanlı osmanlı tarihini ders kitabı olarak okutmaktadır.
Ne yazık ki bizim ülkemizde osmanlının ‘’o’’ su dahi okutulmuyor.
     osmanlının 500 yıl cihana hükmetmesinden onur duymayan osmanlıya tu kaka diyecek bir asaletsiz nesil yetiştirmenin gayreti içinde debeleyip durmaktayız.
 ama kimse meraklanmasın…
 osmanlıdan onur duyan bir nesil, şu anda ülkemizin çoğunluğunu temsil etmektedir.
Bu nesil giderek, üstü kapalı olan ve şimdiye kadar sorgulanmayan bu konuyu sorgulayarak açığa çıkaracak ve bu soysuzlardan hesap soracaktır.
     osmanlı, türk dünyasını oluşturan ve bu dünya içinde bulunan  onlarca farklı milletin ve farklı inançların bir arada yaşamasına olanak tanıyan ve bu farklılıklardan rahatsızlık duymayan farklılıkları zenginliği olarak değerlendiren, dışlayıcı değil birleştirici, bir mantıkla birlikte yaşama kültürünün dünyadaki ilk mimarıdır. 
        sakın ola unutulmaya…


                                              İdris Ortakaya      

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.