REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Kurtuluşun 92.yıl dönümü kutlandı


Kutlamalarda, paramotor gösterisi ile ilginç kıyafetler giyen ve yüzleri siyah boyalı "Tülütabaklar"ın geçişi ilgi gördüBalıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlandı.Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kuvayi Milliye Meydanı'ndaki kutlama etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Milli Mücadele yıllarının, üzücü olayların yanı sıra Türk milletinin kahramanlıklarıyla anıldığını söyledi.Balıkesir'in kurtuluşunun 92'nci yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirten Orkan, "Milli Mücadele yıllarında canı, kanı ve emeğiyle özgürlüğümüzün bedelini ödeyen tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyorum" dedi.Daha sonra, Atatürk Stadı'ndan havalanıp gösteri yapan Türk Hava Kurumuna bağlı paramotor uçuş ekibi, Türk bayrağı açtı.

Kurtuluş Savaşı'nda Balıkesir'de yaşanan önemli olayların anlatıldığı oyunla devam eden etkinlikte, Bandırma Kafkas Halk Oyunları Ekibince gösteri sunuldu.

Türk ve Osmanlı bayrakları taşıyan atlılar, manda ve öküzlerle cepheye mühimmat taşıyan kadınlar ile "Tülütabaklar"ı temsil eden kişilerin de bulunduğu resmigeçitle tören sona erdi. İşgal yıllarında deri giysiler giyip yüzlerini kömürle boyayarak düşman askerlerini korkutmaya çalışan tabakhane işçileri "Tülütabaklar"ın canlandırıldığı bölüm, katılımcılardan ilgi gördü.

Törene, Vali Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutan Vekili Tuğgeneral Metin Tokel, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.