REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İŞİD- İzmir’den Suruç’a giden heyetin bulunduğu bölgeye de 4 adet parça tesirli havan topu attı.

IŞİD Kobani kent merkezine ve Suruç’a saldırdı

IŞİD Kobani kent merkezine ve Suruç’a saldırdı

IŞİD’in Kobani kent merkezine tank atışı yapması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi  yaralanırken, İzmir’den Suruç’a giden heyetin bulunduğu bölgeye de 4 adet parça tesirli havan topu attı. Saldırıda iki kişi yaralandı, 3 araç hasar gördü. 
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Kobani’nin doğusunda bulunan Kaniya Kurda mahallesine tanklardan top atışı yaptı. 4 adet topun isabet ettiği saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirdiği 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suruç’a getirilen yaralılar, Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Nöbet eylemine havan topu
İzmir’den Urfa’nın Suruç İlçesi’ne giden Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ve İnsan Haklarının Derneği (İHD) heyetinin bulunduğu bölgeye IŞİD tarafından 4 adet parça tesirli havan topu atıldı. Saldırıda iki kişi yaralandı, 3 araç hasar gördü.
KESK, DİSK, TMMOB ve İHD’lilerin oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik bir heyet, Kobani halkıyla dayanışmak ve sınır nöbetine katılmak için sınırın sıfır noktasındaki Dewşan Köyü’ne geldikten kısa süre sonra, IŞİD’in olduğu bölgeden 3 adet havan topu atıldı.
Buradan köyün içlerine doğru çekilmek için minibüslere yönelen heyet, ikinci kez saldırıya uğradı. IŞİD’in attığı dördüncü havan topu, minibüslere isabet etti. İki araç kullanılamaz hale geldi, birisi de hasar gördü. Saldırıda hafif yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Havan toplarının atıldığı alanda bulunan DTK yöneticisi Songül Morsümbül, şu açıklamada bulundu:
“IŞİD’in burayı bombalamasına Türkiye göz yumuyor. Bu bir sınır ihlalidir, başka bölge olsa kıyamet koparılırdı. Ancak söz konusu Kürtler olunca Türkiye izlemekle yetiniyor. Bu da gösteriyor ki Türkiye IŞİD çetelerini destekliyor ve saldırılarına göz yumuyor. Ama ne pahasına olursa olsun biz bu sınırı terk etmeyeceğiz.”

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.