REKLAM ALANI

KHA HABERLER

EGE’YE 3 YENİ VALİ

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan merkeze alınırken, yerine Kırklareli Valisi Mustafa Yaman atand


Denizli Valisi Abdülkadir Demir merkezde görevlendirildi, görevini Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'ye devretti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Kahramanmaraş Valisi oldu. Yerine Merkez Valisi Amir Çiçek getirildi 


Valiler Kararnamesi ve atama kararlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla Balıkesir, Denizli ve Muğla Valileri değişti. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Balıkesir'e, Merkez Valisi Amir Çiçek Muğla'ya, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Denizli'ye atandı.
Atama kararlarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğüne Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bu görevi yürüten Mehmet Kılıçlar Ankara Valiliğine getirildi. İstanbul Valiliğine Malatya Valisi Vasip Şahin, Samsun Valiliğine ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin atandı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, MGK Genel Sekreteri oldu. 

Diğer değişiklikler

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker ise Antalya Valiliğine atandı. Vali Avni Mutlu ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran'ın yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer merkeze alındı.
Balıkesir'de 2 yıldır görev yapan Vali Ahmet Turhan merkeze alınırken, yerine Kırklareli Valisi Mustafa Yaman atandı. Vali Turhan yayınladığı veda mesajında, "Valiliğim süresince adaletli, hoşgörü, tarafsızlık ve eşitliği hizmetimizin şiarı sayarak çalıştım. Balıkesir'de hoş bir sada bırakmış olma temennisiyle; tüm vatandaşlarımıza hakkımı helal ediyor, onlardan da haklarını helal etmelerini istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yaman'dan selam
Balıkesir'in yeni Valisi Mustafa Yaman, Çorum'da 1961 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yaman, 1986'da Kütahya'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Belçika'da bir yıl kalan Yaman, Almus'tan başlayarak çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği ve Giresun Valiliği görevlerinde bulunan Mustafa Yaman, 2011'den bu yana Kırklareli Valiliği görevini yürütüyordu. Avukat Gülseren Yaman ile evli olan Vali Mustafa Yaman'ın 1 çocuğu var. Yaman, "Balıkesirlilere selam olsun" diyerek önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını söyledi. 

Demir: Onur duydum

Geçen hafta İçişleri Başkanlığı'na dilekçe vererek merkez valiliğine alınmasını isteyen ve son kararname ile merkeze alınan Vali Abdülkadir Demir, kentten gönül rahatlığı içinde ayrılacağını söyledi. Vali Demir, "Bu şehirde 3 yıl valilik yapmaktan büyük onur duydum. Başlayan projeler Denizli ve Türkiye için önemli projelerdi. Ekonomi Bakanımızın da Denizlili olması bu projelerin kolaylaşması anlamında çok önemli oldu. Yeni valimize başarılar diliyorum. Bütün Denizli halkına verdikleri destek için teşekkür ediyorum" dedi.

'Ege'nin evladıyım'
Valililer kararnamesiyle Kahramanmaraş Valiliği'nden Denizli Valiliği'ne atanan Vali Şükrü Kocatepe, atamanın meslek hayatının olgunluk döneminde geldiğini savundu. Vali Kocatepe, "Uşak doğumluyum. Ege'nin bir evladıyım. Daha önce Aydın, Muğla ve Kütahya'da görev yapmanın verdiği güvenle geliyorum. Denizli'nin daha çok gelişmesine vesile olacağımız hizmetler yapmayı umut ediyorum" diye konuştu. 1952 yılında Uşak'ta doğan Kocatepe, çeşitli ilçelerde kaymakamlık; Ordu ve Aydın Vali Yardımcılığı yaptı. Bitlis, Şanlıurfa, Giresun, Kütahya ve Kahramanmaraş Valiliği yaptı. Kocatepe evli ve 3 çocuk babası.

Muğla'ya Çiçek Vali
Muğla'ya 3 Haziran'da atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer, 14,5 ay sonra Kahramanmaraş Valisi oldu. Güvençer'in yerine Merkez Valisi Amir Çiçek atandı. Tokat doğumlu Vali Çiçek, öğretmenlik yaparken Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini de 1981'de bitirdi. Çiçek, 1983'ten itibaren çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı. 2006-2010 yılları arasında Yozgat valisiyken Iğdır'a atandı. Amir Çiçek, evli ve iki çocuk babası.
YALÇIN BAĞBOZAN / MAHMUT ACARÖZ / BEKİR TOSUN 

DİĞER YENİ ATAMALAR
Kararnameye göre, Malatya Valisi Vasip Şahin İstanbul'a, Merkez Valisi Yusuf Odabaş Bayburt'a, Merkez Valisi Ahmet Kara Çorum'a, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy Diyarbakır'a, Merkez Valisi Süleyman Karaman Erzincan'a, Kocaeli Valisi Ercan Topaca Hatay'a, Yalova Valisi Esengül Civelek Kırklareli'ne, Merkez Valisi Necait Şentürk Kırşehir'e, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli'ne, Merkez Valisi Süleyman Kamçı Malatya'ya, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Mersin'e, Merkez Valisi Kerem Al Osmaniye'ye, Merkez Valisi Selim Cebiroğlu Yalova'ya atandı. 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.