REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Ulaşımda yeni kabus başladı

Geçen hafta dershanelerin açılmasıyla araç sayısı yetersiz kalmış, İzmirliler balık istifi yolculuk yapmıştı

 


Bugün ise 100 bin öğrencinin ders başı yapmasıyla, İzmir'in toplu ulaşımı içinden çıkılmaz bir hal alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devrim olarak nitelendirip başladığı, ancak İzmirliler için "çile" haline gelen toplu ulaşım sorunu bugün daha da artacak.
Geçtiğimiz hafta dershanelerin açılmasıyla balık istifi yolculuk eden İzmirliler bugün ise 100 bin öğrencinin ders başı yapacak olması nedeniyle metro, vapur ve otobüslerde çile çekecek. Toplu ulaşımdan kaçanlar ise özel araçlarıyla trafiğe çıkacak. Zaten kangren olan İzmir'in trafik sorunu direksiyon başındakileri de çıldırtacak. 

Protesto edilmişti
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aktarma sistemi üzerine kurulu olan ve toplu ulaşımı kullananların raylı sisteme yönelmesini sağlayan "Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı" projesi, dershanelerin açıldığı ilk gün vatandaşın protestosuna sahne olmuştu. Günde 200 bin yolcunun taşındığı İzmir metrosu, dershanelerin açıldığı Eylül ayının başından itibaren günlük 300 bin yolcu taşımaya başlamıştı. Çankaya İstasyonu'nda hem mesai bitimi hem de kursların bitimi aynı saate denk gelince izdiham yaşanmış, 5 metro geçmesine karşın binemeyenler yaşadıkları çileyi alkışlarla protesto etmişti. Bunun üzerine önlem olarak tren setleri 3 vagondan 5 vagona çıkarıldı. Sefer aralıkları sıklaştırıldı. Eylül ayının ilk 5 gününde Fahrettin Altay'dan binen yolcu sayısı 30 bini aştı, Çankaya istasyonunda 31 bine ulaştı. 
Dershanelerin açılmasıyla kötü bir sınav veren İzmir metrosu bugün ilkokul birinci sınıf ve ortaokul birinci sınıfların ders başı yapmasıyla ikinci sınava girecek. Çocuklarının otobüs, metro ve otobüste çile çekmesini istemeyen vatandaşlar, aktarmalı sisteme dün de tepki göstermeyi sürdürdü. Vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanlış uygulamadan dönmesi için sadece 1 haftasının kaldığını belirterek, "Önümüzdeki hafta okullar açılmadan bu yanlıştan dönülmeli" dedi.
Önümüzdeki hafta başından itibaren İzmir'deki 9 üniversite ve özel okullarla birlikte 1 milyon öğrencinin trafiğe çıkacağını belirten vatandaşlar, "Büyükşehir Belediyesi 'İzmir yaşanacak şehir' demeye devam ediyor. Ama artık kentin yaşanacak hali kalmadı. Ne otobüse binebiliyoruz ne metroya. Her yer sıkış tepiş. Bu manzara okullar önümüzdeki haftadan itibaren tamamen açılınca daha da kötü bir hal alacak. Bu yanlıştan hemen dönülmeli" diye konuştu.

Yeni Asır'ın internet sitesine yazılanlar
Metro çilesi yaşayanlar dün Yeni Asır'ın internet sitesine yaşadıklarını yazdı. İşte onlardan bazıları:
- "İzmir'de neden belediye böyle yapıyor anlamadım. Ayrıca yeni alınan araçlar arızalıdır bunu yansıtmıyorlar." 
- "40 yıllık CHP'liyim iyi ki Büyükşehir'de Binali Yıldırım'a oy vermişim." 
- "Sayın Türkegül hanım; bir başkan eşi olarak lütfen Bornova'dan metroya binin. Halkapınar'da inin, oradan İZBAN'a binin Karşıyaka'da inin. Karşıyaka'dan tekrar binmeyi deneyin ve Halkapınar'a gelin. Oradan tekrar metroya binin Çankaya'da inin, oradan tekrar Bornova'ya geri dönün. Daha sonra izlenimlerinizi eşinize anlatın. Siz de ikna edemezseniz akıl durmuş demektir."

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.