REKLAM ALANI

KHA HABERLER

CHP İl Gençlik Örgütü'nde hareketli saatler!

CHP İl Gençlik Örgütü'nde hareketli saatler!


CHP İl Gençlik Örgütü'nde hareketli saatler!Gençlik Kolları Kurultayı sürecinde iki parçaya bölünen CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda aynı günde iki farklı adım geldi.9 il yöneticisi istifa etti ve İl Başkanı Ali Engin’le yarım saatlik bir görüşme yaptı. İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan ise istifalardan bir saat sonra yaklaşık 200 kişinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Yerel seçim kampanyasının startını verdi, parti içindeki muhaliflere mesaj gönderdİ

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Gençlik Kolları günü hareketli geçirdi. Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen ve İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan’ı hedef alan 9 il gençlik kolu yöneticisi istifa sinyali vermişti. Gezi Parkı eylemleri boyunca gençlik kolları olarak pasif bir tutum izlendiğini ve olaylara kayıtsız kalındığı konusunda isyan eden yöneticiler CHP İl Başanı Ali Engin’le yarım saatlik bir toplantı yaptıktan sonra istifalarını Engin’e toplantı çıkışı da  İl Gençlik Kolu Başkanı Soydan’a teslim etti.Bu gelişmeden 1 saat sonra CHP İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan da ilçe başkanları, ilçe yöneticiler ve partililerin oluşturduğu yaklaşık 200 kişilik bir grupla basın toplantısı düzenleyerek hem yerel seçim startını verdi hem de parti içindeki muhaliflere mesaj gönderdi.

İSTİFACILAR ENGİN’LE GÖRÜŞTÜ
CHP Gençlik Kolları’nda kriz bitmek bilmiyor. Gençlik Kolları Kurultayı süresinde iki parçaya bölünen CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda aynı günde iki farklı adım geldi. CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri Sedat Yıldırım, Ozan Karacan, Kenan Başak, Pelin Yüzbaşıoğlu, Zülfikar Karatay, Sinan Yaman, Fadime Özdemir, Sevil Bul ve Barış Bahadır Yüksel İCHP İl BaşkanıAli Engin’le görüştükten sonra istifa etti.Yaklaşık yarım saat süren görüşmede istifacıların Engin’e, Gezi olayları sırasında gençlik kolu pasif kaldı. İl Başkanı haksız yere görevden almalar yapıyor. Ayrıca karar defterine sahte imzalar atıldı. Tüzüğe aykırı olaylar var” dedikleri öğrenildi. İl Başkanı Engin’in de istifa eden yöneticilere, “ Genel Merkez’le Gençlik Kolları konusunda sürekli temas halindeyim. Bende mevcut sistemden hoşnut değilim. Gençlik Kolları daha aktif olmalı. İzmir kaybedilecek bir yer değil. Gençlere ihtiyacımız var. İstifalarınız hayırlısı olsun. İddialarınızı araştıracağım” dediği öğrenildi.


SOYDAN’DAN BASIN TOPLANTISI
İl Başkanlığı’nda gerçekleşen bu zirveden 1 saat sonra İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan yaklaşık 200 kişinin katılımıyla bir basın toplantıı düzenledi. Gezi olaylarının başladığı günden itibaren polis müdahalesini protesto etmek için sakal bırakan Soydan’ın sakal traşı olduğu gözlerden kaçmazken, ‘ protesto sona erdi’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.İl Gençlik Kolu eski Başkanı İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Gençlik Kolları MYK Üyeleri Nazlı Kiran ile Sezgi Kadıoğlu da toplantıda hazır bulundu.


“ÇIKAR VE HESAPLARI BİR KENARA BIRAKIN”
2014 yerel seçimleri ve 2015 genel seçimlerinin öneminin gençlik kolları olarak bilincinde olduklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Soydan, şunları söyledi, “ Yerelde iktidarı gençler kuracak, sloganı altında Genel Başkanımızı başbakan, partimizde iktidar yapmak temel önceliğimizdir. İzmir İl Gençlik Kolları olarak 2014 sürecinde gençliğin sorunlarına çözüm arayan sol ve sosyal demokrat ilkelere inanmış bütün gençlerin partimizi çatısı altından siyaset yapmaya ve sorunları çözemeye davet ediyoruz.yerel seçimlerde hedefimiz Büyükşehir Belediyesi dahil tüm ilçe belediyelerini kazanmak daha sonra Türkiye genelindeki belediyecilik anlayışının sosyal demokrat bir zemine oturtarak CHP iktidarını yerelden genele yaymak olduğunun bilincindeyiz. Gezi Parkı ve direnişi göstermiştir ki apolitik olduğun iddia edilen 90 kuşağı bütün siyasi partilere ders vermiştir.Gençlik siyasetinin temel önceliği Gezi ile değişmiştir. Çıkar ilişkisine bulaşmamış yepyeni ve temiz kuşağın beklentileri gençlik siyasetimizin üzerinde kafa yorulması gereken bir konu haline gelmiştir. Kişisel çıkar ve hesapların bir kenara bırakılarak birlik ve beraberlik halinde yerel seçimlere odaklanmamız gerekmektedir.CHP Gençliği olarak Genel Başkanımız İrfan İnanç Yıldız önderliğinde sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. CHP İzmir İL Gençlik Örgütü olarak yerel seçim kampanyasını başlatmış bulunmaktayız.” 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.