REKLAM ALANI

KHA HABERLER

MANİSA'DA 62 SÜRÜCÜ KURSU VAR

MANİSA'DA 62 SÜRÜCÜ KURSU VAR


MANİSA'DA 62 SÜRÜCÜ KURSU VAR
Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı olan Batı Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkan V. Muhterem Sıkı, Manisa ve İlçeler Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Yavuz Uçar ve dernek yönetimi Vali Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette dernekleri hakkında bilgi veren Sıkı, Merkezi Ankara olan konfederasyonun 8 federasyondan meydana geldiğini belirtti. Sıkı, “3 Temmuzda yapılan seçimde konfederasyon başkan yardımcılığına seçildim. İlimize genel başkan yardımcılığımızı getirdiğimiz için sizlerle mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Manisa ve ilçelerinde 62 tane sürücü kursu var. Bunun yaklaşık yüzde 80’i derneğimize üye. Bakanlığımız bizlerin de görüşlerini alarak geniş kapsamlı bir yönetmelik hazırladı. Bu Haziran ayından bu yana kayıt yaptığımız kursiyerlerimiz bu yönetmeliğin ilk kursiyerleri. Burada amaç hem uygulanabilir hem denetlenebilir olmasıydı. Hem de Avrupa Birliği’ne uyum yasaları çerçevesinde hazırlanmış yeni bir yönetmeliktir. Yeni hazırlanan Torba yasa içerisinde sürücülere tıpkı araçlarda olduğu gibi belli sürelerle vize tabiri bir denetim getirilmesi öngörüldü. Buna göre sürücüler belli yaş sınırları içerisinde sağlık kontrollerine giderek sürücülüğe uygun olup olmadıkları denetlenecek ve ehliyetlere bu işlenecek. Eğer raporunda bir problem çıkarsa sürücü belgesi iptal edilecek. Ayrıca yeni ehliyet alan bir kişi ceza puanı 60’ın üzerine çıkar veya kırmızı ışıkta geçer, ölümlü bir kaza yaparsa ehliyeti iptal edilecek ve tekrar sürücü kursuna giderek tekrar kurs almak zorunda” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Savaş, “Sürücüler stajyer sürücülük döneminde aracında logo bulunduracak, bu iyi bir şey. Başka sürücülerin, bu sürücünün acemi olduğu için daha hassas davranmasını sağlayacak. Ayrıca ehliyet almadan önce trafikte belli bir saat eğitici gözetiminde araç kullanacak” dedi.
Daha sonra Burhan Kurtoğlu başkanlığındaki heyet hem Gönülden Gönüle Derneği olarak hem de Manisa Huzurevi Vakfı olarak Vali Savaş’ı ziyaret etti.
GÖNÜLDEN GÖNÜLE DERNEĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREV YAPIYOR
Gönülden Gönüle Derneği olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Kurtoğlu, kamu yararına dernek statüsünde olan derneğin çok önemli hizmette bulunduğunu söyledi. Gıda, kıyafet, mobilya vb. pek çok malzemede ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını anlatan Kurtoğlu, “Giyilmiş eşyaları alıyoruz, temizliğini yapıp rencide etmeden ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.
Manisa Huzurevi Vakfı’nın da ülkemizin en güzel huzurevlerinden biri olduğunu belirten Kurtoğlu, yaşlıların tek kişilik odalarda otel konforunda yaşam sürdüklerini söyledi.
SALİHLİ TURİZM DERNEĞİ MANİSA’NIN TANITIMI İÇİN ÇALIŞIYOR
Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar da Vali Savaş’ı ziyaret etti. Derneklerinin 2010 yılında kurulduğunu belirten Uçar, Manisa ve civarına gezmeye gelen seyahat acentelerine rehberlik hizmeti verdiklerini, Manisa’nın tanıtımında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileten Vali Savaş, Uçar’a çalışmalarında başarılar diledi.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.