REKLAM ALANI

KHA HABERLER

EGE AĞRILILAR DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI KARABAĞLAR' DA FİDAN EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİNDE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

EGE AĞRILILAR  DERNEKLERİ FEDERASYONU  GENEL BAŞKANI KARABAĞLAR' DA FİDAN EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİNDE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI   

Ziyarete genel başkanın yanı sıra, federasyon yönetim kurulu üyesi Abdulmenaf Aydemir, yönetim kurulu üyesi Celal Bayar, yönetim kurulu üyesi Uğur Çakır ve federasyon basın danışmanı Zakir Kaya hazır bulundular. Bizzat genel müdür Nihat Işık, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Işık:
    " Bu yeni binamızda İnka inşaat tarafından derneğimize bağış yapılmıştır. Burada 400 öğrencimiz ders görüyor. Dernek, yurtta 1. kat genel müdürlük, ve diğer katlarda okuma salonlarıyla kompleks şeklinde olmak üzere modern bir yapıya sahip. Okuma salonlarımız klimalıdır ve her sınıfta 25 öğrenciye ders verilmektedir." Şimdilik 6., 7. ve 8. sınıflara Karabağlar, Konak, Buca civarlarında 24 tane İzmir genelinde dernek şubelerinin olduğunu, 3500 öğrenciye hitap ettiklerini, öğrencilerden hiç bir ücret talep edilmediğini, öğrencilerin çoğunluğunun kız öğrencilerden oluştuğunu, öğrenci başarısının Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu, (% 54 başarı oranına karşılık, Türkiye geneli bu oran % 33) belirten Nihat Işık, kız öğrencileri de aileleriyle bire bir görüşmelerde bulunarak eğitime kavuşturduklarını, zaman zaman bazı hastanelerle anlaşarak, varoşlarda sağlık taramaları gerçekleştirdiklerini, toplamda İzmir' de % 5 öğrenciye ulaşabildiklerini, doğu bölgelerinde % 50' ye ulaştıklarını ve Türkiye genelinde bu oranın % 30 olduğunu ve İzmir' de bu oranı yükseltmek istediklerini de ekledi. Belediye ve halk eğitim merkezlerinden gereken katkıyı sağlayamadıkları için, oranın düşük kaldığını ve bu oranı yükseltmek için sivil toplum örgütlerini toplama gereği hissettiklerini belirten genel müdür Nihat Işık, federasyon genel müdürünü, üyeleri ve basın danışmanlarını derneklerinde görmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. 
    Ziyarette dilek ve temennilerde bulunuldu. Federasyon genel başkanı ve yönetim kurulu sınıfları dolaştılar, öğrencilerle sohbet ettiler, memnuniyetlerini ve görüşmenin faydalı geçtiğini belirten Karabağ, kimsesiz çocuklara sahip çıkan Fidan Derneği ve kardeş dernek Kardelenler' e çok iş düştüğünü ve bunu güzel bir şekilde yerine getirdiklerini belirterek, "Yaptığımız bağışların nerelere gittiğini gözlerimizle gördüğümüz zaman, amacın yerine ulaştığını görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz." dedi. Bu konu hakkında tekrar bir araya geleceklerini ve her konuda Ağrılıların "ağır insanlar" olduğunu belirtti. Öte yandan basın danışmanı Zakir Kaya, derneğe başarılarının devamını diledi. görüşmeler sohbet havasında geçti ve daha sonra fotoğraf çekimleri de yapıldı. 
                                                                                                                         Ege a News


















Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.