REKLAM ALANI

KHA HABERLER

TBMM Genel Kurulu





TBMM Genel Kurulu


TBMM Genel Kurulu, Hüseyin Avni Mutlu, Gökcen Özdoğan Enç, Hasip Kaplan, Melda Onur, Özgür Özel


BDP'nin gündeme ilişkin önerisi kabul edilmedi

BDP'nin gündeme ilişkin önerisi kabul edilmedi.

BDP, basın özgürlüğü ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin öneriyi TBMM Genel Kurulu'na getirdi. 

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Türkiye'de 68 gazetecinin tutuklu olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin basın özgürlüğünde dünyada 122. sırada olduğunu öne süren Kaplan, tutuklu gazetecilerin isimlerini okudu. Kaplan, bu gazetecilerin çoğunun Kürtçe yayın yapan Azadiye Welat Gazetesi'nin çalışanları olduğunu ifade ederek, bölgede en çok Kürt kanalları ve Meclis TV'nin izlendiğini kaydetti

CHP İstanbul Miletvekili Melda Onur, Gezi Parkı olaylarını milletvekili olmanın ötesinde gazeteci olarak izlediğini söyledi.

Milletvekillerinin dokunulmaz olduğunu zannettiğini ancak durumun öyle olmadığını gördüğünü ifade eden Onur, "O gün orada şenlik vardı, konserler verildi ve geç saatlere kadar arkadaşlarla oradaydık. Bana 'polis operasyon yapacak' denilince bunun mümkün olmadığını söyledim. Baktık bir hareketlenme oldu. Polislere gittim ve milletvekili olduğumuzu söyledim. Bize saldırmaz diye, milletvekileri olarak grubun önüne geçtik, ancak ayağımın dibine gaz fişekleri atıldı. Atılan bu gaz fişekleri ve biber gazı beni acıtmadı, acıtan dokunulmazlığımızın olmadığını görmek oldu" dedi.

Onur, görüştükleri İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, "Biz o parkta hangi örgüt var, hangi milletvekili var biliyoruz" dediğini ifade ederek, "O zaman demekki Şafak Payev'in ayağının önüne atılan fişektenhaberleri vardı" diye konuştu. "Polise taş atan marijinal gruplar vardı" denildiğini belirten Onur, "İlk günler böyle bir şey yoktu ama orada orantısız güç kullanılınca birileri de onları korumak istedi" şeklinde konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç,  gazetecinin sarı basın kartına sahip olmasının, ona suç işleme hakkını vermediğini ifade ederek, "(Sarı basın kartı olan terör örgütü üyesi, hırsız olamaz) diye bir kaide yok" dedi.

Güvenli, nitelikli basın kuruluşlarının varlığının demokratik sürecin devamı için şart olduğunu belirten Enç, "Muhalefet kadar en az biz de tarafsız basın istiyoruz. Eski görüntüleri arşiv yazısı bile yazmadan yeniymiş gibi veren basın kuruluşlarını kınıyorum" diye konuştu. Enç, basın ve ifade özgürlüğünün daha ileriye taşınması için önemil adımlar attıklarını ve basın özgürlüğünü genişletmeye devam edeceklerini kaydetti.

Enç, konuşmasından sonra kendisine laf atan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e, "Çok komiksin sen ya" dedi.
 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.