REKLAM ALANI

KHA HABERLER

"Atmacalar" Suriye sınırında "hazır kıta"

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20. Zırhlı Tugayının "Atmaca Alayı", sınır hattında her türlü tehlikeye karşı önlemini aldı.
Şanlıurfa'nın Suriye sınırında yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20. Zırhlı Tugayının "Atmaca Alayı", sınır hattında her türlü tehlikeye karşı önlemini aldı.
20. Zırhlı Tugayına bağlı 3. Hudut Tabur Komutanlığının bulunduğu Suruç'taki karakollarda görevli askerler hazırlıklarını tamamlayarak, terör gruplarının olası saldırılarına karşı "hazır kıta" haline getirildi.
IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt grupların çatışmalarının giderek şiddetlendiği Kobani'ye hakim tepelere yerleştirilen çok sayıda tank 24 saat hazır bekliyor.
Motorlu topçu silah sistemi olan Fırtınaların da yerleştirildiği sınır hattında "hudut namustur" inancıyla görev yapan askerler, "göz kırpmadan" nöbet tutarak, çatışmaları ve sınır ihlali yapılıp yapılmadığını gözetliyor. Sürekli hareket halindeki 9 personel taşıma kapasiteli Cobra zırhlı araçlarla da toplumsal olaylara ve sınır ihlali yapanlara müdahale ediliyor.
"Atmacalar", sınır hattındaki askeri önlemlerinin yanı sıra, Suriye'den gelen sığınmacılara da "kucak açıyor".
Yumurtalık mevkisinde görev yapan askeri personel, Türkiye'ye geçiş yapan Suriyeli Kürtlerin ülkeye güvenli geçiş

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.