REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İzmir AK Parti ’de kongre tarihi değişti, gözler Ankara'da!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından teşkilat çalışmalarına ağırlık veren AK Parti İzmir’de kongre tarihi değişti. Genel merkez daha önce 31 Ocak olan tarihi 21 Ocak yaptı. Öte yandan başkanı belirlenecek beş ilçe Ankara’ya çağrıldı.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Bülent Delican’ın atanmasından sonra başlayan değişim hareketinde ilçe başkanı belirlenecek olan beş yeni ilçe Ankara’da masaya yatırıldı. Parti, kongrede tek aday olarak gidecek olan isimleri belirlemek için Karşıyaka, Ödemiş, Bergama, Kiraz ve Dikili’den üçer isim çağırdı. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ege Bölge Koordinatörü Hasan Ali Çelik, Koordinatör Milletvekili Salih Koca ve İl Başkanı Bülent Delican da İzmir’den gidenlere eşlik etti.
 
Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin genel seçimde milletvekilliğini düşündüğü süreçte yeni isimler Ankara’da temaslara başladı. Parti, Karşıyaka’dan Bayraklı Kurucu Teşkilat eski Başkanı Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, eski İlçe Başkanı Mehmet Karal ile Tülay Kalıpçılar isminden birisini başkan atayacak.
 
Ödemiş’te ise Mevcut İlçe Başkanı Ali Hadim’in yerine geçecek isim için Şerif Delibalta, Muhammet Şen, Halil Demir de davet edildi. İlçeye başkan olarak Talip Örs’ün de atanabileceği dile getirildi.
 
Bergama’dan ise Ankara’ya Mustafa Durmaz, Hakan Kuştu ve Güven Yakar gitti. Kiraz İlçesi’nde ise Mehmet Emin Avşar, Bilal Sevim ile İsmail Hancı arasından birisi ilçe başkanı olacak.Dikili’den ise Ankara’ya Zafer Afyon, Yunus Demirtürk ve Mustafa Atbay davet edildi.
 
Yapılacak görüşme sonrasında genel merkez il başkanlığından giden raporu da değerlendirerek akşam saatlerinde yeni ilçe başkanlarını atayacak. Buna göre parti atanan isimlerle kongreye tek aday olarak gidecek.

TARİH ERKENE ALINDI
Öte yandan partide daha önce 31 Ocak olarak açıklanan il kongresinin tarihi değişti. Parti genel merkezi kongre takvimini 10 gün geri çekerek 21 Ocak’a aldı. Buna göre çalışmalar, ilçe kongrelerinin tarihlerin de değişikliğe gidildi.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.