REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Günün iyi haberi






Fuar “uğurlu” geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pet Show Fuarı’nda “Size anne diyebilir miyim?” sloganıyla açtığı stantla sokakta yaşayan 20 kedi ile 17 köpeği sıcak yuvaya kavuşturdu. İzmirlilerin gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden yetkililer, evcil hayvan bakmak isteyenlerin yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi barınaklarından sokak hayvanlarını sahiplenebileceklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ile hayvanseverler tarafından getirilen sokak hayvanlarının klinik muayene, parazit tedavileri yapıyor, kısırlaştırılan kedi ve köpeklerin alındıkları ortama geri bırakılmalarını sağlıyor. Büyükşehir, hem hayvanların hem de çevre ve halk sağlığının korunması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında yılda ortalama 6 bin hayvanın klinik muayenesi ile 4 bin hayvanın parazit tedavisini gerçekleştiriyor.

Yılda 2 bin kedi ve köpeği kısırlaştıran Büyükşehir Belediyesi, sadece sokak hayvanlarının bakımlarını yapmakla kalmıyor, bir yandan da yeni yuva edinebilmelerine yardımcı oluyor. Son olarak, 17.si düzenlenen Pet Show Fuarı’nda “Size anne diyebilir miyim” sloganıyla stant açan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, bakımları ve aşıları yapılmış, kısırlaştırılmış 20 kedi ile 17 köpeği yeni yuvalarına kavuşturdu.

Barınaklar sizi bekliyor
Yılda yaklaşık 1000 sokak hayvanının aile edinmesine aracı olduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hayvanseverlerin sadece fuarlarda değil barınaklara gelerek de can dostu edinebileceklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent barınağına Cumartesi günleri Kültürpark Lozan Kapısı önünden saat 13.00’te, Pazar günleri ise Karşıyaka İskelesi yanındaki Anıt önünden saat 13.00’te araç kaldırıyor. Bilgi almak ve hayvan sahiplenmek isteyenler Işıkkent barınağının 437 02 07 ve 437 02 08, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ise 293 39 80 nolu telefonlarını arayabilir.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.