REKLAM ALANI

KHA HABERLER

"Bayrama iyi girsinler. İl başkanı bana pas attı ama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP'li yerel yönetimleri eleştirirken, "Bayrama iyi girsinler. İl başkanı bana pas attı ama bugün çakmayacağım. Bunlar Efe yürüyüşü, hizmet yürüyüşü yapalım dediler ama beceremediler" ded

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bugün bayram arifesi. Rahat nefes alsınlar ve bayrama iyi girsinler. Benden önce konuşan İl Başkanı bana pas attı ama bugün çakmayacağım. Bunlar Efe yürüyüşü, hizmet yürüyüşü yapalım dediler ama onu da beceremediler" diyerek CHP'li yerel yönetimleri eleştirdi. 

'Ayakları birbirine dolanıyor'
İzmir'in yerel seçimlerde başına konan talih kuşunu kaçırdığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise, ilçelerde kongreye tek listeyle gidecekleri mesajını vererek kapanan İl Özel İdaresi mallarını da sattırmayacaklarını söyledi.
Balçova Termal Tesisleri'ndeki törene Yıldırım'ın yanı sıra İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, İl Başkanı Bülent Delican, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, AK Partili 6 İlçe Belediye Başkanı, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. "Görüyorum ki o gün başlattığımız yürüyüş bugün daha da coşku ile devam ediyor. Bu yürüyüş 2019'un yürüyüşüdür" diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Benden önce konuşan İl Başkanı bana pası attı ama ben bugün çakmayacağım. Bugün bayram arifesi. Rahat nefes alsınlar ve bayrama iyi girsinler. Zaten bizim İl Başkanı ve meclis grubumuz onlara hayatı yeterince zorlaştırıyor. Bizim bulaşmamıza gerek yok. Onların ayakları birbirine dolanıyor. Altı aydır nasıl yürüyeceklerini bilmiyorlar. Efe yürüyüşü, hizmet yürüyüşü yapacaklardı onu da beceremediler. Zaten biz de biliyorduk ama İzmir bilsin." 

Ulaşım eleştirisi
Son günlerde büyük tartışmalara neden olan aktarmalı ulaşım konusuna da değinen Yıldırım, "Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ulaşım için 'Çin eziyeti' demiş. Siz milletin görüşüne başvurmazsanız, beklentisini sormazsanız, oturduğunuz yerde karar alırsanız olmaz" dedi. Konuşması sırasında Yıldırım'ın sesi kısıldı. Bunun üzerine sahneye koşan bir partili Yıldırım'a naneli şeker verdi. Yıldırım, "Benim ses yine su koyverdi ama kul sıkışmayınca da Hızır yetişmezmiş" diye konuştu. 
İl Başkanı Delican ise, ülkenin bir ateş çemberinden geçtiğini ancak Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan sayesinde istikrarlı ve huzurlu yürüyüşüne devam ettiğini bildirdi. "Biz de görevimizi 2015 yılındaki genel seçimlerde İzmir'de başarı sağlayarak yerine getireceğiz" diyen Delican, kapanan İl Özel İdare mallarına da değindi. "Ham yaptırmayız" diyenler tarafından malların AK Parti tarafından birilerine peşkeş çekecekmiş gibi hava yaratıldığını aktaran Delican, bu sözlerin üzerine CHP'li Tire Belediyesi'nin köylüye ait malları satışa çıkarttığını hatırlattı. Yaptıkları muhalefet sayesinde Tire'deki malların satışından vazgeçildiğini anlatan Delican, "Biz, İzmir'in mallarını satmayacağız, sattırmayacağız. Biz ilk olarak İzmir'in mallarını sattırmadık. Bu bana yeter. Kocaoğlu, bahanelerin arkasına saklanarak siyaset yapmaya çalışıyor. Birlikte olursak, güç olursak İzmir'i alırız" dedi. 

'Keşke Yıldırım'a oy verkseydik diyorlar'
Kocaoğlu'nu eleştiren Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da, "Kocaoğlu, dünyada 2 bin 500 belediye başkanı arasında yapılan yarışmada aday oldu. İnternet üzerinden birinci olmaya çalışıyor. Bunu da meclis kürsüsünden anlatıyor. Oysa 11 yıldan beri kentin imar planı, çöp, altyapı sorunları devam ediyor. İzmirli şimdi 'Ah keşke CHP'ye değil de Binali Yıldırım'a oy verseydim' diyor. Biz üstümüze düşen görevi eksiksiz yerine getirmeye, 1 milyonun üzerindeki oya sahip çıkmaya gayret gösteriyoruz" dedi. Salondaki 700 kişiyle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutlayan Yıldırım, partililerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.